РОДИТЕЉИМА У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ ОМОГУЋЕН ПРИСТУП ЕСДНЕВНИКУ

Родитељи ђака који похађају ОШ „Олга Милошевић“ су међу првима добили шифре са којима могу да приступе есДневнику и на тај начин у сваком тренутку прате оцене и изостанке своје деце.

Услов за добијање шифре је да поседујете мејл адресу помоћу које се логујете на сајт https://moj.esdnevnik.rs/ где уносите и генерисану шифру коју сте добили од разредних старешина или учитеља. Након логовања систем захтева промену шифре коју сте унели и то је потребно урадити само први пут, тј ставићете шифру коју желите од најмање осам карактера и  мораће да има најмање једно велико слово и број.

Након тога доступна Вам је страница на којој имате све релевантне податке о свом детету. На временској линији можете хронолошки да видите све оцене које је ученик добијао као и изостанке.

Kада је у питању функционисање новог, е-дневника, утисци су различити. И док га многи хвале, други му пак проналазе мане. Поједине школе наводе да се проблеми само гомилају, јер како наводе запослени, колико год да је нови дневник једноставан за употребу, он тренутно не представља олакшање.

Наиме, у неким школама, наставницима је доступан само један рачунар, те су многи користили сопствене рачунаре, али како је бежична мрежа у школама слаба, проблем није решен.

У Министарству, међутим, истичу да е-дневник одлично функционише у свим школама у којима је уведен. Односно, систем се надограђује континурано, а пројекат је осмишљен тако да се у школама води само електронска евиденција. Kако би пројекат био успешан, потребно је опремити све школе адекватном ИKТ опремом, али и паралелно водити евиденцију “на папиру”.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/roditeljima-u-os-olga-milosevic-omogucen-pristup-esdnevniku/