Početna » РОК ЈЕ ДО 15. ЈУНА: Шта чека возаче електричног ТРОТИНЕТА, без овога нећете моћи да их возите

РОК ЈЕ ДО 15. ЈУНА: Шта чека возаче електричног ТРОТИНЕТА, без овога нећете моћи да их возите

Сви који поседују лака електрична возила моћи ће од 5. априла да траже налепницу за регистрацију, објављено је у Службеном гласнику

од Паланка данас
0 Коментар

Реч је о возилима у које спадају и тротинети и бицикли, а како се наводи у уредби, само возила са налепницом за регистрацију ће моћи да учествују у саобраћају. Као рок је наведен 15.јун.„Након 15. јуна 2024. године, у саобраћају на путу могу учествовати само лака електрична возила на којима је постављена налепница у складу са одредбама овог правилника“, наведено је у Правилнику.

У правилнику о начину издавања, вођења евиденција, изгледу и начину постављања налепнице за лака електрична возила објављено је детаљно упутство, као и изглед налепнице.

Овако ће да изгледа налепница

У захтеву за издавање налепнице треба навести личне податке (име и презиме, ЈМБГ, датум рођења, место рођења), податке о пребивалишту (место, поштански број, улица и кућни број, телефон, е-маил), као и податке о лаком електричном возилу (марка, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина, маса празног возила).

Уз захтев се мора доставити и техничка документација за лако електрично возило, из које се може утврдити марка возила, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина и маса празног возила.

Овај правилник ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије”.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept