Početna » РОК ЗА ИЗМИРЕЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ИСТИЧЕ 14. НОВЕМБРА

РОК ЗА ИЗМИРЕЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ИСТИЧЕ 14. НОВЕМБРА

од Паланка данас
0 Коментар

Општина Смедеревска Паланка, Одељење за локалну пореску администрацију, подсећа грађане да се порез на имовину плаћа квартално током године, а доспеће свакерате је средином квартала.

Четврти квартал за текућу годину доспева за плаћање 14. новембра 2022.године. Сви грађани могу до овог датума да измире своје обавезе без обрачуна затезне камате. За све уплате после овог рока зарачунаваће се затезна камата која износи 14% на годишњем нивоу.

Висина четврте рате пореза на имовину утврђена је у решењу о утврђивању пореза за 2022.годину. Са измиривањем четврте рате потребно је измирити и евентуална дуговања уколико постоје како би се избегао поступак принудне наплате.

Обвезници пореза на имовину могу стање својих обавеза да провере у Локалној пореској администрацији.

Непријављена имовина подлеже кажњавању

Позивамо све грађане који до сада нису поднели пореску пријаву за плаћање пореза на имовину ( објекти и земљиште ) да то учине у најкраћем року обзиром да непријављивање имовине представља порески прекршај из члана 180. Закона о пореском поступку и пореској администрацији.

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept