РОК ЗА КОРИШЋЕЊЕ ЗАМЕНСКИХ ВАУЧЕРА ПРОДУЖЕН ДО КРАЈА 2022.

На седници Владе Србије данас је донета одлука да се рок за коришћење заменских ваучера продужи на 31. децембар 2022. године.

То је у саопштењу достављеном медијима навела министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и објаснила да је на седници усвојена Уредба о измени уредбе о понуди заменског путовања за туристичко путовање које је отказано или није реализовано услед пандемије.

„Новонастала ситуација, која је проузрокована пандемијом корона вируса, за последицу има масовна отказивања туристичких путовања, која су делимично или у целости уплаћена закључно са 15. мартом 2020. године, без обзира на период реализације. У интересу самих путника, а у циљу заштите актера туристичке привреде и опстанка бројних агенција и више хиљада радних места, ресорно Министарство за туризам предложило је доношење измене уредбе“, рекла је Матић.

Истиче да је изменом предвиђено да заменска путовања, дефинисана наведеном уредбом, путник може искористити најкасније до 31. децембра 2022. године.

Матић је додала да уколико се путник одлучи за повраћај износа који је уплатио за нереализовано путовање или је отказано заменско путовање, привредно друштво, друго правно лице или предузетник, који је као организатор путовања продао туристичко путовање из члана 2. ове уредбе дужно је да изврши повраћај уплаћених средстава најкасније до 1. фебруара 2023. године.

Могућност издавања понуде на заменско путовање, под условима из ове уредбе односи се и на излете.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rok-za-koriscenje-zamenskih-vaucera-produzen-do-kraja-2022/