Početna » Рок за подношење захтева за одобравање права на подстицаје до 24. маја

Рок за подношење захтева за одобравање права на подстицаје до 24. маја

Рок за подношење пријава за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у изградњу и опремање објеката, као и подизање вишегодишњих производних и матичних засада, у оквиру ИПАРД III програма је 24. мај.

од Паланка данас
0 Коментар

Први јавни позив за подношење захтева за одобравање права на ове подстицаје расписан је 23. фебруара ове године и од тада је могуће пријављивање.Предмет овог јавног позива су инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови у изградњу објекта, изградњу објекта са опремањем тог објекта, подизање новог или обнављање постојећег вишегодишњег производног засада воћа, подизање новог матичног засада виших фитосанитарних категорија садног материјала воћа, као новог матичног засада виших фитосанитарних категорија садног материјала грожђа.

Предмет овог јавног позива, како је објавило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, такође могу бити и инвестиције у набавку опреме, али само у оквиру инвестиције у изградњу објеката, односно инвестиције у подизање вишегодишњих производних и матичних засада.

Обухваћени су сектори млека, меса, воћа, поврћа, житарица и индустријског биља, грожђа, јаја и рибарства.

Опредељена средства по овом позиву су око 4,8 милијарди динара, а висина подстицаја износи од 60 одсто до 75 одсто прихватљивих трошкова инвестиције, у зависности од тога да ли је подносилац млади пољопривредник, произвођач сертификованих органских производа, да ли се пољопривредно газдинство налази у планинском подручју или је инвестиција везана за управљање отпадом и отпадним водама, као и производњу и складиштење енергије из обновљивих извора.

По једном захтеву, без обзира на укупну вредност предметне инвестиције, корисник може да оствари право на ИПАРД подстицаје у износу од 20.000 до 1.000.000 евра.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept