Početna » РОК ЗА ПРИЈАВУ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ 2. ФЕБРУАР: Бесповратна средства у износу од 25.000 до 400.000 ЕВРА

РОК ЗА ПРИЈАВУ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ 2. ФЕБРУАР: Бесповратна средства у износу од 25.000 до 400.000 ЕВРА

од Паланка данас
0 Коментар

Предузетници, привредна друштва и земљорадничке задруге могу од данас до 2. фебруара 2024. да се пријаве за добијање бесповратних средстава у износу од 25.000 до 400.000 евра за инвестиције које се односе на унапређење конкурентности.Пријаве се подносе у онлине форми, у оквиру софтверског решења Пројекта конкурентне пољопривреда Србије које се налази на сајту тог пројекта https://scap.rs/ i Uprave za agrarna plaćanja (UAP) http://www.uap.gov.rs.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписало је Трећи јавни позив за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру пројекта за конкурентну пољопривреду у 2023. години.

Предмет Трећег јавног позива су бесповратна средства за инвестиције које се односе на унапређење конкурентности и веза унутар тржишног ланца у области:
1) пријема, манипулације, утврђивање квалитета, дораде, складиштења, прераде и пласмана осталих усева;
2) прераде и пласмана млека и млечних производа;
3 прераде и пласмана меса и производа од меса;
4) производње и пласмана вина;
5) прераде/дораде, паковања и пласмана пчелињих производа;
6) пласмана производа старих и уметничких заната, односно послова домаће радиности који су сертификовани, у складу са посебним прописом којим се одређују послови који се сматрају старим и уметничким занатима, односно пословима домаће радиности, начину сертификовања истих и вођењу посебне евиденције издатих сертификата;
7) откупа, прераде, припреме за даљу продају и пласмана воћа и поврћа.

Рок за подношење пријава је до 2. фебруара 2024. године, у онлине форми, у оквиру софтверског решења Пројекта Конкурентне пољопривреда Србије које се налази на сајту Пројекта Конкуренте пољопривреде Србије хттпс://сцап.рс/ и сајту Управе за аграрна плаћања хттп://www.уап.гов.рс.

За спровођење Трећег јавног позива опредељена су средства у износу 750.000.000,00 РСД.

Бесповратна средства утврђују се у процентуалном износу од 50% од укупне вредности потпројекта, укључујући и припадајуће порезе и доприносе за предметну инвестицију, која су предвиђене пословним планом. Износ одобрених бесповратних средстава не може бити мањи од 12,500 евра, нити већи од 200.000 евра.
Преостали износ од 50% од укупне вредности прихватљивих трошкова предвиђених пословним планом обезбеђује се на следећи начин:
1) 10% укупне вредности потпројекта је сопствено учешће корисника и
2) 40% укупне вредности потпројекта, као кредит пословних банака, са којима министарство надлежно за послове пољопривреде има потписан Уговор о пословно-техничкој сарадњи.

Ближа техничка упутства о начину регистрације корисничког налога, пријави на систем, начину попуњавања, подношења електронског обрасца Пријаве, као и начину пружања техничке подршке подносиоцима пријаве, објављују се на сајту Конкуренте пољопривреде Србије хттпс://сцап.рс/ и сајту Управе за аграрна плаћања хттп://www.уап.гов.рс.

Информације у вези расписаног Трећег јавног позива доступне су преко мејл адресе инфо@сцап.рс и бројева телефона 066 804 18 36; 066 804 18 38; 066 804 18 38; 066 804 18 39.

Овај пројекат се финансира уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светске банке (СБ) по финансијском моделу 50:40:10, а то значи да је 50 одсто од укупне вредности инвестиције са припадајућим порезима бесповратно, 40 одсто финансира се из кредита пословних банака, док је обавезно учешће самих пољопривредника 10 одсто.

Управа за аграрна плаћањаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept