Početna » РОК ЗА СУБВЕНЦИЈЕ НА КОНКУРСУ „50:40:10“ за пољопривреднике ИСТИЧЕ 15. МАРТА

РОК ЗА СУБВЕНЦИЈЕ НА КОНКУРСУ „50:40:10“ за пољопривреднике ИСТИЧЕ 15. МАРТА

од Паланка данас
0 Коментар

Рок за подношење пријава на конкурс за бесповратна средства, познатији као „50:40:10“ у оквиру Пројекта конкурентне пољопривреде Србије истиче 15. марта, а за спровођење овог јавног позива су опредељена средства од 750 милиона динара.Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде расписала је овај Трећи јавни позив 4. децембра прошле године, а како се наводи на сајту Управе, субвенције могу да се искористе за инвестиције које се односе на унапређење конкурентности и веза унутар тржишног ланца у области откупа, прераде, пласмана пољопривредних производа, као и унапређење пласмана производа старих и уметничких заната и послова домаће радиности.

Пројекат конкурентне пољопривреде Србије се реализује у периоду од 2021 – 2024. године, а директни корисници су физичка лица, носиоци комерцијалних породичних пољопривредних газдинстава, задруге, предузетници, микро, мала и средња предузећа која могу да обезбеде директну везу са малим пољопривредницима.

Међу циљаним корисницима фокус ће бити на рањивим групама у пољопривредном сектору у Србији – жене, млади пољопривредни произвођачи у угроженим подручјима (неразвијене и сиромашне општине).

Примењен је и нови модел финансирања, па се тако корисницима пружа могућност да добију бесповратна средства, у износу од 50 одсто од укупне вредности инвестиције (са ПДВ-ом), 40 одсто кредитно финансирају из кредита са пословним банкама уз свега 10 одсто сопственог учешћа, за реализацију пројеката којим ће унапредити пољопривредну производњу газдинстава и учествовати у развоју конкурентности пољопривреде у Србији.

ТопПрес/  Извор: ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept