Početna » РОТАРИ КЛУБ СМЕДЕРЕВО ПОКЛОНИО ДРОН ОШ ХЕРОЈ РАДМИЛА ШИШКОВИЋ

РОТАРИ КЛУБ СМЕДЕРЕВО ПОКЛОНИО ДРОН ОШ ХЕРОЈ РАДМИЛА ШИШКОВИЋ

од Паланка данас
0 Коментар
Ротари клуб (Rotary club) Смедерево је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развора, а на основу Меморандума „За лепшу школу“, обезбедио је беспилотне летилице – дронове и м-бот роботе за основне школе.
Једна од њих је и ОШ „Херој Радмила Шишковић“. Додела је обављена у Регионалном центру за професијални развој запослених у образовању Смедерево, а дрон је уручен директору. Након свечаног дела одржана је обука за наставнике.

Овај вредан поклон наћи ће примену у настави информатике и технике и технологије. На веома занимљив и иновативан начин, ученици ће практично применити знања која су до сада стицали само теоријски. Уз употребу програмских језика, које уче на часовима информатике, ученици ће моћи да управљају дроном.
Захваљујући поклону Ротари клуба Смедерево ученицима наше школе приближиће се употреба савремених технологија које постају свакодневница дигиталног доба.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept