РУЖИЋ: КОРОНА ОДЛАЖЕ И ДРЖАВНУ МАТУРУ

Државна матура, која је треало од н аредне године да се уведе по средњим школама, као замена за пријемни испит, ће очигледнио бити одложена, рекао је за Новости Бранко Ружић, министар просвете.

„Формирали смо радну групу која ће у континуитету пратити припрему сваке од фаза државне матуре и ускоро ћемо објавити када је погодан тренутак да се она уведе у наш образовни систем. Готово је извесно да како због околности у којима се наше друштво нашло под утицајем короне, али и због још потребних тријажа, државна матура неће бити уведена 2022,“, рекао је Ружић.

О наставку школске године Ружић је истакао да ће зависити од мера Кризног штаба.  „Успешно је завршено прво полугодиште и школе су биле место најмање трансмисије вируса. За све је ова ситуација била новина, просветни радници, стручни сарадници, спремачице, домари и директори урадили су добар посао и на томе им честитам. Када је реч о другом полугодишту, надамо се најбољем, а спремни смо за сваки сценарио. Епидемиолошку ситуацију пратимо на дневном нивоу и одлука ће бити донета на Кризном штабу. Као и до сада, приоритет је очувати здравље ученика и запослених. „

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ruzic-korona-odlaze-i-drzavnu-maturu/