Početna » Ружић: Родитељи једног од ђака који је учествовао у инциденту у Трстенику донели потврду од лекара да је у то време младић био – неурачунљив

Ружић: Родитељи једног од ђака који је учествовао у инциденту у Трстенику донели потврду од лекара да је у то време младић био – неурачунљив

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је данас за Танјуг да очекује да ће сва три ученика из Трстеника до краја недеље бити кажњени најстрожом казном – искључењем из школе.

од Паланка данас
0 Коментар

У изјави за Танјуг, Ружић је рекао да су у међувремену родитељи једног од ученика доставили медицинску документацију од надлежне здравствене установе да је дете у тренутку извршења тог дела било неурачуњиво.

– Морамо сви заједно радити на ауторитету наставника који раде један племенити посао. Морамо повести рачуна, не само о њиховим платама, већ и о њиховом статусу у друштву – поручио је министар.

На питање да ли то значи да ће просветни радници добити статус службеног лица, Ружић је одговорио да је из разговора са синдикатима закључио да они нису за такво решење.

– Пре свега из практичних разлога. Јер је онда кривична одговорност како тог службеног лица, као и онога ко учини насиље према њему много већа. Мислим да можемо доћи до једног одрживог решења који је бољи и за наставнике и зато смо формирали Радну групу у коју ће ући и представници које ће делегирати репрезентативни синдикати – рекао је Ружић.

Он каже да треба захвалити медијима који су алармирали јавност о томе шта се дешава у школама, али да апелује да пријаве не иду према медијима, него тамо где треба, пре свега школама.

– Стичем утисак да је у јавности једина тема насиље у школама. С тим се не бих сложио, али познајући ситуацију могу да кажем да то није тако – поручио је министар просвете.

Такође, Ружић каже да није ствар у томе да деца буду избацивана из школе, да теме нису санкције, већ едукација и превенција.

– Немојте да заборавимо на кућу где се стиче васпитање и формира вредносни оквир. Апелујем на родитеље да буду активни део тог процеса – апеловао је Ружић.

Извор: Танјуг

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept