Početna » СА ЧЕТИРИ НА ДВЕ И ПО ГОДИНЕ ЗАТВОРА СМАЊЕНА КАЗНА ЗА УБИСТВО У ВРАНОВУ

СА ЧЕТИРИ НА ДВЕ И ПО ГОДИНЕ ЗАТВОРА СМАЊЕНА КАЗНА ЗА УБИСТВО У ВРАНОВУ

Апелациони суд у Београду смањио је казну Драгољубу Траиловићу и правоснажно га осудио на две и по године затвора због убиства Срђана Аћимовића у јулу 2019. године у Вранову.

од Паланка данас
0 Коментар

Траиловић је пресудом Вишег суда у Смедереву 22. децембра 2022. године осуђен за убиство на мах на казну затвора у трајању од четири године, а другостепени суд усвајањем жалбе браниоца преиначио је првостепену, објављено је на сајту Апелационог суда.Kако се наводи у образложењу Апелационог суда, Траиловић је доведен у стање јаке раздражености нападом од стране убијеног, када је овај ушао у његово двориште, пришао му и напао га, шакама га стегао за врат, а затим одгурнуо. Због тога је његова способност да схвати значај свог дела и да управлја својим поступцима била битно смањена. Он је ушао у своју кућу и узео пиштолј, дошао до капије дворишта и испалио пет пројектила наневши Аћимовиућу повреде од којих је наступила смрт.

Медији су, када је овај случај био актуелан, наводили да је Траиловић убио Аћимовића након што је његова братаница, супруга убијеног Аћимовића, дошла до њега да потражи помоћ јер је од мужа трпела насиље, да је Аћимовић дошао за њом до куће Траиловића и напао га, због чега је Траиловић узео пиштољ и пуцао.

Од олакшавајућих околности, Апелациони суд је ценио што је Траиловић у потпуности признао кривицу, да је пред судом испољио искрено кајање због убиства, да раније није осуђиван, као и чињеницу да је угледни члан друштвене заједнице, што потврђује и петиција мештана села Враново од 22. августа 2019. године којом је тражено се пусти из притвора.Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept