Početna » “САЧУВАНИ ОД ЗАБОРАВА” НОВА КЊИГА ГРАДСКОГ ПОЗОРИШТА ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

„САЧУВАНИ ОД ЗАБОРАВА“ НОВА КЊИГА ГРАДСКОГ ПОЗОРИШТА ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

од Паланка данас
0 Коментар

У издању Градског позоришта Културног центра из Смедеревске Паланке изашла је књига Томе Митровића „Сачувани од заборава“. 

        Књига је Сведочанство о духовном рађању, узрастању и сазревању позоришта у Паланци у првих педесет година његовог рада.

        Позоришни ентузијаста и публициста Тома Митровић већ дуже време познат је по истраживањима о прошлости позоришта у Смедеревској Паланци и Доњој Јасеници којима је посветио неколико монографија на тему њиховог рада и постојања. Овога пута Митровић је створио књигу којом је успео да сачува од заборава педесет глумаца аматера који су обележили тај период, а који се постепено заборављају, губе, из памћења са старијим генерацијама као и да пружи информацију о њиховом позоришном стварању.

        Аутор наглашава да је на писњу књиге радио више од годину дана, сакупљајући податке из официјелних архива и библиотека као из многих часописа, новина и приватних колекција.

         Митровић је, одиста имао шта да истражи. С љубављу, која пристаје ретким трагаоцима, аутор је заронио у минула времена, доба прошлости, приче и личности, настојећи да ризницу родног краја обогати новим сазнањима, која ће потрајати док је књиге и оних који је читају.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept