САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА ЗА ОПШТИНЕ ПАЛАНКА И ПЛАНА ЗАКАЗАН ЗА ПЕТАК

nszНакон паузе од четири године, за петак 4. новембар у 10 часова у холу испред велике сале Скупштине општине, заказан је Сајам запошљавања у Смедеревској Паланци. Сајам је организован за општине Смедеревска Паланка и Велика Плана. Ово је прилика за 3600 незапослених са територије општине Паланка да потраже посао на једном месту у директном разговору са послодавцима. За сајам је потврђен долазак око 30 фирми које имају потребу за око 150 радника. Најтраженија занимања у овом тренутку су машинске и металске струке. 

Сајам запошљавања је идеална прилика за компаније да пронађу прави кадар, као и да се представе у најбољем светлу, да истакну квалитете које вреднују, ојачају свој бренд, нађу се у престижном друштву, али и да сазнају нешто више о себи, кроз интересовања и питања посетилаца. Посетиоци са друге стране имају прилику да успоставе праве контакте и представе се компанијама до којих не би могли доћи на други начин. Међутим сајам свим посетиоцима пружа и низ других могућности.
Сајмови запошљавања су догађаји који су замишљени тако да повезују велики број послодаваца са великим бројем студената, радника и кандидата. Представници послодаваца учествују на оваквим догађајима да би се упознали и поразговарали са заинтересованима за посао и праксу, прикупили биографије и промовисали њихову компанију. За кандидате сајмови су идеална прилика за упознавање више послодаваца на једном месту, разговор са представницима компанија уместо слања биографије и конкурсне документације имејлом, умрежавање и стварање контаката.

Велика разлика између сајмова запошљавања и других сајмова је у томе што се на њима не представљају само излагачи већ и посетиоци. На сајму запошљавања лако се може претворити разгледање у разговор за посао. Најуспешнији кандидати на сајмовима су они који се добро припреме. Пре сајма радник припрема своју биографију и онда се одштампа у више примерака. Прочита се водич за сајам, установи која компанија наступа и направи се избор оних који жели радник да посети на њиховом штанду. На сајму се кандидат облачи прикладно, и не носи се храна и пиће у руци, одећом и ставом радник оставља одређени утисак о себи, и зато се мора обући на начин какав утисак жели да остави на друге. Искључује се телефон када се прилази неком излагачу. Припрема се оловка и свеска да би се записале важне информације.

После сајма се прегледају белешке које је радник направио о компанијама и људима са којима је разговор протекао. Пошаље се захвалница онима за које је кандидат заинтересован и са којима жели да остане у контакту. Сајам запошљавања је сајам или изложба за послодавце, регрутере и универзитете, приређена ради проналажења перспективних запослених приправника или студената. Сајмови овог типа обично имају штандове на којима је могуће оставити биографије и разменити посетнице. На универзитетском нивоу сајмови послова су обично ту да помогну дипломцима да пронађу свој први посао. Ове догађаје често спонзоришу центри за развој каријера, зато што представљају идеално окружење за упознавање и први контакт студената и њихових будућих послодаваца. Тражиоци запослења треба да уз пријаву за учешће на сајму запошљавања са собом понесу и неколико примерака радне биографије. Сајам послова је одлична прилика да послодавац вас и ваше могућности а такође се послодавцу пружа шанса да вам у директном обраћању током интервјуа предочи све детаље и захтеве понуђеног посла. Сајам запошљавања омогућава људима да се повежу са својим будућим послодавцима и нуде ефикасан начин да се повећа могућност развоја каријере у одређеној области.
Поред тога нуди и друге једнако важне могућности као што су учествовања на различитим радионицама, предавањима и презентацијама током дана сајма запошљавања.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sajam-zaposljavanja-za-opstine-palanka-i-plana-zakazan-za-petak/