Početna » ШАМПИОН ПОСКУПЉЕЊА У СРБИЈИ-ЗА САМО ДВА МЕСЕЦА ЦЕНА СКОЧИЛА 230 ОДСТО

ШАМПИОН ПОСКУПЉЕЊА У СРБИЈИ-ЗА САМО ДВА МЕСЕЦА ЦЕНА СКОЧИЛА 230 ОДСТО

Потрошачи у Србији већ су навикли на то да, скоро сваки пут када оду у набавку, на рафовима их дочекају нове цене. Чини се да се више нико не чуди када цене млека, меса или јаја драстично скоче. Међутим, најновији "шампион" поскупљења дефинитивно је изненађење, а то је црни лук, који је за само два месеца поскупео више од 230 одсто.

од Паланка данас
0 Коментар

Пре око два месеца, 10. јануара, цена црног лука у једном ланцу маркета у Београду била је нешто што није изазивало много пажње јавности, јер је килограм ове, за многе грађане основне намирнице, коштао 60 динара.

Заправо је црни лук једна од ретких намирница која током претходних месеци, од када је инфлација у Србији двоцифрена, ипак није драстично мењала цену. Међутим, чини се да је дошао ред и на лук да код потрошача изазове шок.Наиме, ова намирница сада, у истом ланцу продавница кошта чак 130 динара по килограму. То значи да је за свега два месеца, он поскупео невероватних 117 процената.

Иначе, килограм лука од 130 динара је најповољнија варијанта међу свим великим продавницама у Србији.

На другим продајним местима, ово поврће кошта и по 150 динара за један килограм, иако је пре два месеца цена била драстично нижа, те је износила 45 динара, што је поскупљење од чак 233 одсто.

Најскупљи килограм црног лука у продавницама у Београду кошта чак 200 динара, а оваква цена затекла нас је у две продавнице.

На та два продајна места, лук је у јануару ове године коштао по 60, односно 90 динара. Дакле, овде се уочава скок од 233, односно 122 одсто.

Подаци републичког завода за статистику (РЗС) кажу да је инфлација у фебруару износила 16,1 одсто, што значи да су за годину дана, цене у Србији скочиле у просеку у том проценту. Међутим, грађани су често збуњени јер је јасно, а и на самом примеру лука се види, да су многи производи поскупели знатно више.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept