САНАЦИЈА ТАЛОЖНИКА И ПОЧЕТАК РАДОВА НА НОВИМ БУНАРИМА У ЈКП ВОДОВОД

Од Срђана Борића, директора ЈКП Водовод смо добили информације о радовима који се предузимају како би водоснабдевање града остало квалитетно и стабилно.

Тренутно се обављају радови на рушењу две ареаторске куле које нису у функцији и које стварају проблем на таложнику, тј услед њихове тежине долази до пуцања таложника тако да ни он није у функцији. Када се сруше ове куле таложник ће се вратити у функцију што је од великог значаја због тога што вода тада неће ићи директно на филтере, већ ће се овде таложити а самим тим ће се филтери мање трошити и биће потребно мање воде за одржавање система.

Поред овога Борић је истакао да је управо завршен тендер за бушење нових бунара на потезу Булине воде-Рудине, и радове ће обавити фирма „Гео-инжињеринг“ из Београда која ће урадити пет пробних бушотина а на основу њих ће се избушити три нова бунара, којима ће се добити додатне количине воде и тиме ће се омогућити и проширење мреже према селима.

Преузимање делова текста или текста у целини је дозвољено, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту на www.palankadanas.com

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sanacija-taloznika-i-pocetak-radova-na-novim-bunarima-u-jkp-vodovod/