среда, април 24, 2024
Početna » САНИРАН ДЕО НАСИПА КОЈИ ЈЕ КУБРШНИЦА ПРОБИЛА КОД ГЛИБОВЦА И ПРИДВОРИЦА

САНИРАН ДЕО НАСИПА КОЈИ ЈЕ КУБРШНИЦА ПРОБИЛА КОД ГЛИБОВЦА И ПРИДВОРИЦА

од Паланка данас
0 Коментар
Председник општине Смедеревска Планка Никола Вучен се налази на терену и како сазнајемо од њега река Кубршница је пробила део насипа, али се тај део успешно санира.
Ниво воде на Јасеници у 10:00 часова износио је 308 цм, што показује да је у благом паду. Кубршница је у стагнацији, а тренутни ниво воде је око 306 цм и још увек је на снази ванредна одбрана од поплаве.На сликама је река Кубршница која је пробила део насипа између атара села Глибовац и Придворице и претила да се излије. Екипе предузећа „Нискоградња“ и „Водопривреда“ брзом реакцијом санирали су место изливања.
Такође, обавештавамо грађане Карађорђевог насеља да је у току ноћи монтирана пумпа великог капацитета која још увек ради и одводи атмосферску и подземну воду у ток Кубршнице. На тај начин спречава се подизање нивоа подземних вода у самом насељу.
У овим тренуцима врх таласа пролази кроз Паланку на обе реке. Неочекује се повећање водостаја и сматарамо да је највећа опасност иза нас. Екипе надлежних служби су и даље на терену и прати се ситуација.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept