Početna » САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА ИМА НОВУ ТАKТИKУ – Возила од картона ће контролисати возаче?!

САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА ИМА НОВУ ТАKТИKУ – Возила од картона ће контролисати возаче?!

Постоји замисао да би саобраћајна полиција могла да уведе нову тактику ради контроле кретања брзине возила.

од Паланка данас
0 Коментар

На друштвеним мрежама шире се фотографије наводних планираних картонских возила, тачније, реплика возила саобраћајне полиције, које би требало да се поставе на критичне путне правце како би возачи смањили брзину.Kако ће ова идеја бити спроведена у дело и да ли ће испунити очекивања још није детаљно познато. Ову замисао је прокоментарисао директор Kомитета за безбедност у саобраћају Дамир Окановић.

„Замисао је добра, али се бојим да ће у пракси бити тешко изводљива. Ако је планирано да се макете свакодневно постављају и уклањају, онда то захтева извесну организацију за коју је питање да ли саобраћајна полиција може да изведе. Ако је план да се макете оставе на одређеним местима на дужи период, бојим се да ће брзо бити руиниране или покрадене. Мислим да је много јефтиније, лакше и делотворније за такве намене користити права патролна возила која су при крају радног века“, рекао је за Окановић за Телеграф.

Многим грађанима ова замисао није најјаснија, те су искористили прилику да се нашале.

„Kод нас где год да се постави два дана је много, ако нема надзора биће ишарани графитима 100%“, гласио је један о коментара, док је други додао:

„Одлична техника испочетка док људи не навикну да је само макета, после можда и контра ефекат“

Или коментари попут: „како то подноси ове суперћелијске олује и кише? Имамо лежеће, сад ће бити и летећи полицајци“.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept