Početna » САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА ЗА СЕДАМ ДАНА „УПЕЦАЛА“ ВИШЕ ОД 32.000 ПРЕКРШАЈА: Скренули пажњу на горући проблем

САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА ЗА СЕДАМ ДАНА „УПЕЦАЛА“ ВИШЕ ОД 32.000 ПРЕКРШАЈА: Скренули пажњу на горући проблем

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током прошлонедељне акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање и санкционисање прекршаја некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима открили су 32.151 прекршај приликом контроле 69.285 возила.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Ова акција спроведена је истовремено у 30 европских земаља чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).



Због некоришћења сигурносног појаса саобраћајна полиција је санкционисала 7.263 возача и 2.022 путника у возилима, док су због непрописног превожења деце у возилима санкционисана 374 учесника у саобраћају, а 110 особа због непрописног превожења деце на предњим седиштима.

Министарство унутрашњих послова још једном скреће пажњу да је некоришћење сигурносног појаса тренутно један од највећих проблема у области безбедности саобраћаја у Републици Србији и да је у току прошле године свега 48 одсто погинулих возача и 35 одсто погинулих путника у возилу користило сигурносни појас у тренутку саобраћајне незгоде.

Иначе, према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, сигурносни појас на предњим седиштима користи 84,3 одсто возача и сувозача, док на задњем седишту сигурносни појас користи свега 19,3 одсто путника.

У циљу очувања што повољнијег стања безбедности саобраћаја, полицијски службеници саобраћајне полиције и у наредном периоду наставиће са мерама појачане контроле на откривању и санкционисању прекршаја некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима.



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept