Početna » САОПШТЕЊЕ „ЈКП „ПАЛАНКА 2020“ ПОВОДОМ ИЗАЗИВАЊА ПАНИКЕ И ОБМАЊИВАЊА ЈАВНОСТИ

САОПШТЕЊЕ „ЈКП „ПАЛАНКА 2020“ ПОВОДОМ ИЗАЗИВАЊА ПАНИКЕ И ОБМАЊИВАЊА ЈАВНОСТИ

од Паланка данас
0 Коментар

Наиме, поводом јучерашњих догађаја, у овом случају конкретно снимака на друштвеној мрежи Фејсбук, у којима се директно напада руководство општине Смедеревска Паланка, ОБ „ Стефан Високи“ као и ЈКП „ Паланка 2020“, које и управља Новим гробљем-Каменац, неопходно је, како би оповргли тврдње о некаквој „ Еколошкој бомби“ како се у објави Предрага Пурешевића наводи, разјаснити одређене чињенице.

Наиме уговором о пословној сарадњи између ЈКП „Општинска гробља“ (садашње ЈКП „Паланка 2020“) и ОБ „ Стефан Високи“ из 2013.године, предвиђено је да ће се патоанатомски отпад одлагати на делу парцеле предвиђеном за то, што се, у складу са свим прописима и свим мерама заштите на раду и заштите животне средине у претходним годинама и вршило.

Последње одлагање овог типа извршено је 22.09.2022.године, након чега се приступило и затрпавању дела парцеле предвиђеном за то. Убрзо након тога, започело се са процедуром ископа рупе, у коју, важно је напоменути, није одлаган нити патоанатомски отпад, нити отпад било какве врсте, већ је планирано да се на том месту, по прописима, сазида јама са поклопцем, у којој ће патоанатомски отпад бити одлаган, у складу са уговором између ЈКП „Паланка 2020“ и ОБ „Стефан Високи“.

С обзиром да је нова рупа била ограђена жутом траком и да на том месту стоји знак забрањен приступ и да ту није одлагано апсолутно ништа, намеће се неколико питања. Пре свега упитно је како је Предраг Пурешевић, пре самих радника ЈКП „Паланка 2020“, могао да зна да се било шта налази у самој рупи и зашто је баш у раним јутарњим часовима, како је сам навео „плашећи се за своју безбедност“ дошао да то сними“? Зашто, уколико је имао одређена сазнања није о томе обавестио надлежне?

Симптоматично је и да је господин Предраг Пурешевић, рођени брат одборнице Покрета слободних грађана Биљане Пурешевић, а и сам је оштри критичар општинске власти у Смедеревској Паланци, што се више пута и доказало тиме што је износио оптужбе без покрића. Такође, приступ наведеном месту је строго забрањен те је зато и ограђен жутом траком а и знаком је забрањен приступ неовлашћеним лицима.

У свом видеозапису Предраг Пурешевић износи поново низ оптужби на рачун општинског руководства, болнице и ЈКП „Паланка 2020“, те се јавља озбиљна сумња да иза овог догађаја стоји више лица , јер није постојала могућност да се садржај случајно нађе ту, него је вероватно ту донет, са намером дискредитовања ЈКП „Паланка 2020“, ОБ „Стефан Високи“ и општине Смедеревска Паланка, а све у циљу сакупљања некаквих политичких поена. ЈКП „Паланка 2020“ ће предузети неопходне законске радње, како би сва лица која су имала очигледну намеру да изазову општу панику, била кажњена.

ЈКП „Паланка 2020”

У Смед.Паланци 03.11.2022.године

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept