Početna » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

од Паланка данас
0 Коментар

Поводом објављивања снимка и фотографија у медијима и на друштвеним мрежама, за које локална самоуправа нема никакве потврде о аутентичности снимака и фотографија, Општина Смедеревска Паланка најоштрије осуђује гласине и непроверене информације које се односе на наводно мучење и убијање животиња.

Молимо све да не шире непроверене информације и панику док надлежни органи не спроведу истрагу. Општина Смедеревска Паланка интензивно ради на решавању проблема паса луталица и изналажењу могућности за обављање комуналне делатности зоохигијене и изградњи прихватилишта за животиње на подручју наше општине.

У поступку смо откупа парцеле за изградњу прихватилишта. Делатност зоохигијене ће обављати ЈКП „Паланка 2020“ и тиме су се стекли основни услови за решавање овог вишедеценијског проблема. Планом буџета за наредну годину, осим улагања у инфраструктуру, планирано је и суфинансирање чиповања власничких паса и мачака, прављење јединствене базе и законског уређења држања животиња на подручју општине.

На решавању овог проблема ради се темељно поштујући Закон о добробити животиња као и све законске прописе који се односе на хумано збрињавање животиња, у овом случају паса луталица. У процес решавања проблема паса луталица биће укључена  удружења са подручја наше општине која се баве заштитом животиња и са којима смо до сада имали добру сарадњу.

У фази истраге, неодговорно је излазити у јавност са непровереним информацијама, које шире панику и ремете јавни ред и мир. Општина ће искористити своје право да против неодговорних појединаца и медија покрене судски поступак због узнемиравања грађана.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ
СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept