Početna » САОПШТЕЊЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

САОПШТЕЊЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Општински штаб за ванредне ситуације у Смедеревској Паланци, одржао  је 13. фебруара  хитан састанак, на коме су донете одлуке у циљу предузимања превентивних мера заштите од пожара на отвореном простору.

од Паланка данас
0 Коментар

Од почетка фебруара, на територији Републике Србије евидентирана су 1.492 пожара на отвореном. На подручју општине Смедеревска Паланка током првих тринаест дана овог месеца, ватрогасно-спасилачка јединица је инетрвенисала пет пута, због пожара на отвореном, што је више него у истом периоду претходне године.Имајући у виду да почиње период спаљивања стрних усева (стрњике), Општински штаб за ванредне ситуације апелује и моли пре свега пољопроивредне субјекте, правна и физичка лица, да не спаљују биљне остатке и смеће на отвореном простору, јер тиме могу да изазову велику штету и угрозе јавну безбедност. Такође, Општински штаб за ванредне ситуације подсећа да је забрањено ложење ватре у шуми, изузев на посебно означеним местима, и да су запрећене строге новчане казне за поменута дела.

 Инспектори Општине Смедеревска Паланка и чланови Стручно-оперативног тима за заштиту од пожара, у сарадњи са Ватрогасно-спасилачком јединицом МУП-а Србије, спроводоиће у нареднмом периоду појачану контролу, а против правних и физичких лица која се оглуше о овај апел, биће поднете одговарајуће пријаве.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept