ШАРЧЕВИЋ СМЕНИО ТРИ ДИРЕКТОРА ШКОЛА

Нећемо толерисати ни најмање кршење мера. Ученици треба да буду одговорни, наставници још више, а директори највише, јер је на њима највећа одговорност, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић поводом навода да средњошколци не носе маске.

Он је навео да је за прва три дана наставе већ сменио три директора – у Београду, Панчеву и Нишу и да посредно њихова смена има везе са непоштовањем мера, али није само то био разлог, преноси Блиц.

Шарчевић је рекао да и он сам свакодневно добија снимке на којима се виде ђаци, па и наставници без маски, и упозорио да ће реаговати на сваки такав случај.

Министар је истакао да су јуче одржани састанци директора у многим школским управама, а да ће у осталима бити одржани у понедељак, када ће почети и појачани надзор просветне инспекције.

„Просвета је велики систем и ако би се један одсто наставника опустио и кршио мере, то би било 1.300 наставника. Ако би то чинило један одсто ученика, имали бисмо 8.500 недисциплинованих, што је огроман епидемиолошки ризик“, рекао је Шарчевић.

Он је нагласио да ће користити све законске могућности да то не дозволи и да не жели да због неодговорне мањине сенка падне на огромну већину која савесно ради свој посао.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sarcevic-smenio-tri-direktora-skola/

2 comments

    • Goca on 06/09/2020 at 18:04

    E ministre,sto ne zadjes malo u unutrasnjost pa da vidis „ditektore/Bogove“ ! I ne samo sto se tice krsenja pravila vezana za pandemiju! Ima i izuzetno dobrih direktora koje treba i pohvaliti! A sto se ucenika tice,e to je tek prica bez kraja! Raspustena,neodgovorna,nevaspitana ,nekulturna…prepustena samo da ih skola vaspita! A niko nista ne sme da im kaze!A tek da ih kazni,pa nastavnici mogu samo posle toga da se spakuju i odu ako ih pre toga nisu roditelji i deca „ispljuvali,izvredjali“ ! Ima i jako dobre dece ali su oni u senci ovih hiligancica…Penzioner iz vremena kada se znalo ko je djak a ko nastavnik!

    • Penzioner prosvetni radnik on 06/09/2020 at 07:55

    Gospodine Sarcevicu prvo ide opomena mislim da ste prestrogi prema prosvetnim radnicima a deci je dozvoljeno svasta od ranijih zakona maltretiraju nastavnike pojedinci sam tako sto saze…pozabavte se malo i decom …ma da cujem da su sada deca u osnovnim skolama mirna postuju zakon o koroni ne mrrdaju iz ucionoca mozda ce to i da ih smiri za.duze vreme

Komentari su onemogućeni.