САСТАНАК У ПОДУНАВСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ ПОВОДОМ КООРДИНИСАЊА АКТИВНОСТИМА НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Начелница Подунавског округа др Јасна Аврамовић је контактирала са Школском управом Пожаревац и локалним самоуправама ради појашњења процедуралних поступака које треба предузети пре него што се са територија локалних самоуправа потребни подаци проследе Тиму за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа (Тиму за школе), који формира Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” а који чине представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља и Института.

​За Подунавски округ је надлежни Завод за јавно здравље Пожаревац који даје информацију о категорији епидемиолошке ситуације према индикаторима и граничним вредностима за процену ризика од преношења SARS-CoV-2 вируса у популацији
ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОМЕНУ МОДЕЛА НАСТАВЕ (ПО ДАНИМА)
УТОРАК – општински/градски штаб за ванредне ситуације даје предлог одлуке о моделу организације образовно-васпитног рада за сваки циклус образовања у основној школи, односно за средњу школу у целини, у сарадњи са руководствима школа и надлежном школском управом.
СРЕДА – школска управа предлог одлуке о моделу наставе прослеђује Тиму за школе до краја радног времена.
ЧЕТВРТАК – Тим за школе даје мишљење на достављене предлоге до краја радног времена.
ПЕТАК – Тим за школе сагласност за модел наставе даје локалној самоуправи и мишљење доставља школској управи до 10 часова, а школа обавештава ученике, родитеље и запослене најкасније до 12 часова.
​На данашњем састанку прецизирани су детаљи у вези са начином извештавања у надзору над применом противепидемијских мера на манифестацијама у организацији локалних самоуправа са више од 500 посетилаца.
Текст и фото Подунавски управни округ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sastanak-u-podunavskom-upravnom-okrugu-povodom-koordinisanja-aktivnostima-na-pocetku-skolske-godine/