„САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ 2021-ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПЛАНЕТУ ОНА ЈЕ ЦЕО ТВОЈ СВЕТ“

У суботу 27.марта у 20:30 – 21:30 по локалном времену, људи широм света ће узети учешће у обележавању манифестације „Сат за нашу планету 2021.” Искључивањем светла на сат времена, подржаће на симболичан начин планету Земљу.

У светлу актуелне пандемије Ковид-19, сада више него икада раније, бринући за планету бринемо и за будуће генерације, за сопстевено здравље и једни за друге. Ученици и наставници Основне школе „Олга Милошевић“ традиционално обележавају овај дан. Ове године ћемо ћемо то обележити из својих домова.
Ученицима ће бити прослеђени видео материјали које могу одгледати са својим родитељима,како би разменили своје ставове и осећања о дешавањима са нашом планетом. Ученици могу осмислити разне активности у току ових сат времена када угасе светло у својим домовима.Сваки појединачни допринос штедњи је велики значај за нашу једину планету!
Акција „Сат за нашу планету“ представља највећу глобалну акцију коју организује организација „Светски фонд за природу“ (World Wildlife Fund https://www.earthhour.org/ ), а основна идеја акције је да нас све подстакне да трошимо мање ресурса и смањимо емисију са ефектима стаклене баште, као и да повећамо енергетску ефикасност. Укључите се и ви, искључите светло на сат времена!

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sat-za-nasu-planetu-2021-pokreni-se-za-planetu-ona-je-ceo-tvoj-svet/