Početna » СЕДАМ ГОДИНА ВЕРНОСТИ: Некада је седма година била кризна у браку а данас

СЕДАМ ГОДИНА ВЕРНОСТИ: Некада је седма година била кризна у браку а данас

Седма година је углавном био период када наступа невера, брачна криза а у зависности од околности и развод брака. Посао, деца и свакодневни животни проблеми испрече се између партнера и стварају све дубље разлике међу њима.Британска страница за упознавање, иллицитенцоунтерс.цом, на основу више од две хиљаде испитаника дошла је до закључка да проблеми у браку долазе на видело чак два пута раније него што је то био случај у прошлости. Kао један од главних разлога наводи се еманципација жена, као и равноправност полова. Нема више женских обавеза, жене сада очекују да и мушкарци учествују и у васпитању деце и у кућним пословима.

Док је раније превара била резервисана углавном за мушки пол, данас у истој мери варају и мушкарци и жене, с тим што до преваре код многих долази већ после две године везе.

Чак 33 посто испитаника је признало да је трећа година најкритичнији период у вези, уместо некадашње седме.

Од свих испитаника који су признали да су након треће године преварили партнера, чак је половина као главног кривца навела партнера, односно недостатак интимности. Четвртина њих сматра да се њихов однос променио доласком деце, а нешто мање их је признало је да су односи захладнели због финансијске ситуације.

Kако у свему пратимо светске трендове, верујемо да се овај податак односи и на Србију. Иначе у 2022. години у Републици Србији број закључених бракова на 1 000 становника износио је 4,9. Просечна старост при закључењу брака за младожење износи 34,1 годину, а за невесте 31,1 годину. У Републици Србији у 2022. години разведено је 9 813 бракова, односно за 0,2% више у односу на претходну годину. Број разведених бракова на 1 000 становника износи 1,5. Просечна старост мужа при разводу брака износи 45,1 година, а за жене 41,5 године.

лепотесрбије.ало.рсYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept