„СИЛАЗАК У НЕПОЗНАТО“ РОМАН ПРВЕНАЦ ДРАГАНЕ ПРИЦЕ

У библиотеци „Петар Кочић“ у Београду одржана је промоција романа „Силазак у непознато“, првенца,   Драгане Прице из Смедеревске Паланке. Домаћин вечери је био Живко Николић а о књизи су говорили др Предраг Петровић, професор на Катедри за савремену књижевност Филолошког факултета, књижевник Драгољуб Јанојлић и глумица  Књажевско-српског театра у Крагујевцу Јасмина Димитријевић.

Јунаци ове књиге су студенти  опште књижевности Филолошког факултета. Они сви разговарају о књижевности и прочитаним књигама, па тако и главна јунакиња овог романа, која не само да студира књижевност, не само да је пасионирани, страствени читалац него она и пише роман. То  је у неку руку и тај за модерну књижевност карактеристичан  роман о роману. Дакле, главна јунакиња пише роман, она воли књижевност, воли да разговара о књижевности и управо,  захваљујући књижевности, она упознаје  друге људе, успоставља присна познанства, стиче неке љубави и нека пријатељства, али та њена посвећеност књижевности,  која битно одређује њен идентитет је нешто што је, у  овом роману врло важно.

„Роман Драгане Прице јесте прича о младим људима који  тек формирају свој идентитет,  али су питања која се у њему постављају, знатно сложенија.“оценио је проф. Петровић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/silazak-u-nepoznato-roman-prvenac-dragane-price/