Početna » СИМПОЗИЈУМ ПОВОДОМ 12. СЕЗОНЕ ПРОЈЕКТА “ЗДРАВО РАСТИМО”

СИМПОЗИЈУМ ПОВОДОМ 12. СЕЗОНЕ ПРОЈЕКТА „ЗДРАВО РАСТИМО“

од Паланка данас
0 Коментар
Професор физичког васпитања, Милош Димић, био је један од учесника симпозијума поводом почетка пројекта „Здраво растимо“ у школској 2022/23. години.

Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије отворио је 12. сезону пројекта „Здраво растимо“, а затим су уследили примери добре праксе.Пројекат „Здраво растимо“ је део глобалне Nestlé иницијативе који има за циљ да едукује ученике седмих разреда о важности правилне исхране и бављења физичком активношћу. На тај начин наше поруке стижу до ученика у фази када формирају своје ставове и понашања и тако им помажемо да усвоје здраве навике које ће бити од значаја за њихов живот у каснијем периоду.
Секундарни циљеви пројекта су: унапређивање знања ученика о побољшању квалитета живота путем исхране и физичке активности, као и подстицање родитеља и наставника да буду спремни на прихватање и подржавање промена у навикама у исхрани.
Активирање ученика се постиже на три начина: активно учешће у едукативној игри, кроз вршњачку едукацију и едукацију родитеља. Партнер пројекта „Здраво растимо“ је Савез за школски спорт Србије, а подржавају га и Министарство просвете, као и Министарство спорта.
Носиоци пројекта у Основној школи ”Олга Милошевић” су ученици седмог разреда и професор физичког васпитања Милош Димић.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept