СИНДИКАТ ЛЕКАРА И ФАРМАЦЕУТА ЗАХТЕВА ВЕЋУ ЗАШТИТУ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА

Синдикат лекара и фармацеута Србије захтавао је од представника Kризног штаба за сузбијање заразне болести Kовид-19, Министарства здравља и државног руководства да без одлагања спроведу све мере заштите здравственог особља и обезбеде опрему за личну заштиту свим здравственим радницима, без изузетка. Од надлежних се посебно тражи да не подлежу дискриминаторним обрасцима приликом обавештавања јавности о случајевима када здравствени радници обољевају од Kовида 19.
У саопштењу се такође истиче да лекари и медицинско особље у Србији носи лавововски део посла, често без потпуне и адекватне заштитне опреме, у збрињавању оболелих грађана али и својих колега, јер према сазнањима овог синдиката, сваки шести заражени је здравствени радник. Ако не заштите лекаре и медицинске сестре неће бити здравих да лече, што доводи до најгорег проблема и сценарија, наводи се у саопштењу Синдиката лекара и фармацеута Србије, које је потписала др неуролог Горица Ђокић, председница Главног одбора овог синдиката.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sindikat-lekara-i-farmaceuta-zahteva-vecu-zastitu-zdravstvenih-radnika/

1 comment

    • Sergej on 30/03/2020 at 22:47

    Hvala Bogu da se neko setio!

Komentari su onemogućeni.