СИНДИКАТ: ВАЖНО ЈЕ ДА НАСТАВА ПОЧНЕ РЕГУЛАРНО

Веома је важна одлука да се од 1. септембра крене регуларно у школе, јер ће се тек у будућности видети колики је квалитет образовање имало током комбиноване и онлајн наставе, рекли су из Синдиката просветних радника после седнице Кризног штаба.

Професори, ученици и родитељи били су преоптерећени током протекле године, јер су радили и онлајн и у школама колико је то било могуће, стога је сада свима циљ да деца седну у клупе, рекле су Валентина Илић и Јасна Јанковић из синдиката.

Свакако боља ситуација него прошле година где смо сви ми имали муке, што је показала и статистика. Највећи проблем био је што су ђаци током онлајн наставе мислили и понашали се као да су на распусту, објаснила је председница синдиката Јасна Јанковић.

Када се говори о вакцинацији деце узраста 12 до 15 година, према подацима од пре недељу дана, вакцинисано је само њих 4.000, док је, око 51,5 одсто просветних радника примило вакцину.

Удружење педијатара Србије подржава став струке и препоручује вакцинацију деце тог узраста, поручио је председник тог удружења др Георгиос Константинидис.

Застрашујућа је затуцаност да у 21. веку, када се једноставном процедуром може спречити болест, влада овакав став према вакцинама. Додатно забрињава арогантан став родитеља и чињеница да его стављају испред здравља детета. Ти антивакцинални ставови засновани су ни на чему, док је медицина заснована на доказима, нагласио је Константинидис.

Истиче да су највећи задатак едукација и просвећивање родитеља.

Деца показују већу спремност него родитељи да се вакцинишу, то су истраживања показала, закључио је др Константинидис.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sindikat-vazno-je-da-nastava-pocne-regularno/