СИНДИКАТИ ОБРАЗОВАЊА ТРАЖЕ ПРЕКИД НЕПРЕКИДНЕ НАСТАВЕ

Три репрезентативна синдиката образовања у Србији, Синдикат радника у просвети, Синдикат образовања и Грански синдикат просветних радника Независност, затражила су данас прекид непосредне наставе у школама.

У допису упућеном председници Владе, ресорном министру просвете и Кризном штабу овај захтев су образлажили тиме да се њихови подаци са терена о броју заражених ђака и наставног особља разликују од оних које је пре два дана изнела премијерка Ана Брнабић.

Наводе да је према њиховим изворима број оболелих ученика вишеструко већи, с тим што се, како кажу, не тестирају сви ученици који имају карактеристичне симптоме, него се шаљу у изолацију, па ни тај број не улази у званичне извештаје.

„Према нашим подацима са терена, број инфицираних наставника је изузетно висок“ наводи се у допису три синдикалне централе уз претопставку – да ако у просеку свака школа има до три инфицирана, а постоји 1750 школа, онда је број заражених око 5000″

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sindikati-obrazovanja-traze-prekid-neprekidne-nastave/

2 comments

    • Sandra on 19/11/2020 at 11:32

    Slazem se da nadlezni treba da reaguju i da se obustavi nastava prvenstveno zbog dece.. Nikad se ne zna kad neko moze da se zarazi a stanje u Palanci je katastrofalno niko ne postuje nista. Ipred poste kada dolaze ljudi po deciji i socijalu to je katastrofalna guzva retko ko postuje mere nosenja maski a pogotovo rastojanje od 2m. A da ne pričamo o ljudima koji setaju i omladini. Stvarno sramota.

    • _Ra on 18/11/2020 at 15:21

    dzabe sve, tacno je da decu i ne testiraju pa zato ih i nema u zvanicnim rezultatima, deca lako guraju al u srbiji je situacija takva da po 3 generacije zive u domačinstvu, izgleda da krizni štab to nema u vidu. OBUSTABVA NASTAVE DO DALJNJEG!!! ovi što ne znaju gde ce sa decom navodno nek mi odgovkre pta iim je olakšanje što deca 2 sata provede u školi, to je samo igovor onima što bi vremena za sebe da se odmore od dece!

Komentari su onemogućeni.