Početna » СИНДИКАТИ ПРОСВЕТЕ ПРИХВАТИЋЕ ПРОТОКОЛ ВЛАДЕ СРБИЈЕ Нема штрајка просветара од 16. октобра

СИНДИКАТИ ПРОСВЕТЕ ПРИХВАТИЋЕ ПРОТОКОЛ ВЛАДЕ СРБИЈЕ Нема штрајка просветара од 16. октобра

Представници четири репрезентативна синдиката запослених у просвети донели су одлуку да прихвате Протокол који им је Влада Србије предложила и навели да тиме престају разлози за организовање штрајка.

од Паланка данас
0 Коментар

– Очекујемо заједничке активности, како би потписано, било и спроведено у систему образовања у циљу побољшања положаја свих запослених у просвети, а за добробит друштва у целини – наводи се у допису који су Влади Србије упутили Унија синдиката просветних радника Србије, Синдикат образовања Србије, ГСПРС Независност и Синдикат радника у просвети Србије, наводи се у саопштењу, како је пренела агенција Тан‌југ.Синдикати наводе и да оно што је предвиђено Протоколом треба да буде реализовано у дефинисаним роковима и истичу да ће потписивањем Протокола престати разлози за покретање штрајка најављеног за 16. октобар.

Председница Владе Србије Ана Брнабић 5. октобра се поново састала са репрезентативним синдикатима просвете и поновила да влада ради све како би се побољшао статус свих радника у просвети.

Она је рекла и да ће влада просветарима предложити Протокол којим ће се предвидети повећање плате за разредне старешине, као и да ће се исказати тежња за изједначавање почетне плате наставника са просечном платом у Републици Србији до јануара 2025. године, саопштено је тада из владе.

Брнабић је истакла да је ова влада са повећањем планираним за јануар 2024. године просветним радницима подигла плате за 31 одсто, што је повећало буџет Републике Србије за просвету за чак 58 милијарди динара.

Премијерка је објаснила да су ванредна повећања од 5,5 одсто просветним радницима од 1. октобра, односно 10 одсто од 1. јануара 2024. године одлуке које је Влада Србије донела сама, а не као последица некаквих притисака.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept