СИНОЋ НА РЕПАСАЖУ „ШТА ЈЕ СОБАР ВИДЕО“

Представа УКЦ Градског позоришта из Смедеревске Паланке „Шта је собар видео“ британског писца Џоа Ортона, у режији Павла Јозића, била је на програму другог такмичарског дана 13. Репасаж фест.

Представа је постављена као водвиљ у којој се брзо смењују радње и реплике, тако да на моменте може изазвати смех код публике, али сам почетак интегралног текста који каже да смо сви ми луди, а они које сматрамо лудим нису, говори о томе да се она суштински може читати другачије.
У основи, то је антипсихијатријски комад, где се говори о критици класичне психијатрије и о коришћењу друштвене моћи.
На крају представе „Шта је собар видео“, на Великој сцени Дома културе одржан је округли сто критике са глумцима и жиријем фестивала, а водитељ је био позоришни редитељ Мирослав Трифуновић.
Жири публике у саставу: Сања Лалић, Раде Живановић и Зоран Аврамовић, који после сваке представе бира глумца вечери, синоћ је ову награду доделио Сањи Дојчиновић.
Директорка Установе културе Тања Мимић, у име организатора Фестивала, уручила је Сањи Дојчиновић и поклон – слику убског сликара Душана Радишића, а захвалницу за учешће и допринос у организацији Фестивала Градском позоришту из Смедеревске Паланке.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sinoc-na-repasazu-sta-je-sobar-video/