Početna » „Ширећи доброту око себе, истовремено је и учвршћујемо у себи самима“

„Ширећи доброту око себе, истовремено је и учвршћујемо у себи самима“

од Паланка данас
0 Коментар
Издвојено одељење у Придворицама Основне школе „Олга Милошевић” показало хуманост, емпатију и љубав и пружило подршку деци која живе у великом сиромаштву. 26. децембра 2023. ученици од првог до четвртог разреда су, заједно са својим учитељицама Слађаном Ристић и Вишњом Марић, посетили „Свратиште“ у Београду. Учитељице су 22. децембра организовале и реализовале хуманитарну радионицу „Медењаци-вилењаци”, на којој су ученици и родитељи направили новогодишње медењаке и припремили пригодне поклоне за своје вршњаке-кориснике „Свратишта”.Ову активност су подржали педагог и директор школе који је омогућио посету својих ученика и учитеља овој установи. Иако деца у ,,Свратишту” имају обезбеђене оброке, одећу, обућу, подршку у образовању и осталим креативним и спортским активностима, топли загрљаји наших ученика им нису били сувишни, већ су им пренели позитивну енергију, љубав и жељу да се у будућности скуће и наду за боље сутра. Добродошлицу нам је пружио директор и човек великог срца, Марко Тошић.
О једном обичном дану у „Свратишту” говорио је дечак Мајкл Реџеповић, чији је корисник. После тога ученици су посетили кафић „Кафе бар 16”, где су запослена деца која су навршила петнаест година и немају права да буду корисници „Свратишта”. Омогућено им је да радећи, себи обезбеде средства за живот, да негују праве вредности и да се клоне улице као јединог начина за преживљавање.
На овај начин смо послали снажну поруку свој деци и одраслима да није тешко бити хуман, да је наше мало некоме много и да су деца са улице и без дома ипак деца. Желели смо да тим малишанима пружимо радост и да их додирнемо не само рукама већ и срцем, да им измамимо осмех на њиховом иначе тужном лицу и улепшамо им новогодишње празнике. Љубав је кључ који отвара врата среће и покреће нас у свим сегментима живота а хуманост је круна љубави и емпатије. Будите хумани!Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept