Početna » „СИРОМАШТВО И ОБРАЗОВНА ДЕПРИВИЈАЦИЈА РОМСКЕ ДЕЦЕ-ИЗАЗОВИ ЗА ВРЕМЕ КОВИД-19 ПАНДЕМИЈЕ“

„СИРОМАШТВО И ОБРАЗОВНА ДЕПРИВИЈАЦИЈА РОМСКЕ ДЕЦЕ-ИЗАЗОВИ ЗА ВРЕМЕ КОВИД-19 ПАНДЕМИЈЕ“

У оквиру подршке ученицима ромске националности, Екуменска хуманитарна организација из Новог Сада, одржала је Kонференцију „Сиромаштво и образовна депривијација ромске деце – изазови за време КОВИД-19 пандемије“ , на којој су учешће узеле представнице Одбора за образовање, Националног савета ромске националне мањине, Здравка Симић из Смедеревске Паланке и Добрила Ђин.

Kако се по први пут се у Србији организује међународна конференција која има као основни приоритет значај образовања ученика ромске националности током Пандемије и утицаја на њихово образовање након Пандемије, Kонференција је имала веома велики значај и владало је велико интересовање.
Тим поводом, активно учешће у дискусијама имала је колегиница Добрила Ђин, која је изнела неколико значајних предлога како би се донаторска средства у наредном периоду усмерила на стипендирања ученика током похађања основног образовања, а све у циљу смањивања осипања ученика током похађања основних школа.
Такође, један од предлога био је да се кроз значајнију финансијску подршку донатора повежу локални механизми и инструменти који су директно укључени у основне и свакодневне проблеме са којима се сусрећу у процесу образовања.
На крају Kонференције, уз све препоруке које су изнете током дискусија и обраћања, закључено је да су Педагоски асистенти препознати као одлични механизми за подршку ученицима и образовном систему Републике Србије и, као такви могу се препоручити и другим државама у региону.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept