Početna » ШКОЛА КАО МОТИВАЦИОНА СРЕДИНА ЗА РОМСКЕ УЧЕНИКЕ

ШКОЛА КАО МОТИВАЦИОНА СРЕДИНА ЗА РОМСКЕ УЧЕНИКЕ

од Паланка данас
0 Коментар
Други програм семинара ,,Школа као мотивациона средина за ромске ученике“ одржан је у Београду, 15. и 16 децембра. Обуку је организовао Завод за унапређење образовања и васпитања у сарадњи са Центром за едукацију Рома и етничких заједница (ЦЕРЕЗ), а присуствовала је учитељица Катарина Поповић.

Циљ програма обуке је да се, кроз дводневни циклус предавања и колегијалну и објективну дискусију, укаже на садашњи положај ученика ромске националности у школској средини и потребу и методе побољшавања статуса припадника ромске националне мањине.

Упознавање са историјом ромског језика и ромске културне баштине, разумевање културних и животних особености ученика ромске националности доприноси развијању пуног поштовања националног, културног, верског, обичајног наслеђа сваког ђака, што је неопходно за сваку транскултуралну и напредну средину. Предавачи су били: Снежана Вуковић, шефица одсека за људска и мањинска права у образовању, Сања Тодорчев, саветник координатор Завода за унапређивања образовања и васпитања, Љуан Коко, председник Центра за едукацију Рома и етничких заједница, Ивана Копривица, психолог, проф. др Александра Вранеш, Андреј Кубичек, социлог.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept