Početna » „ШКОЛА КАО МОТИВАЦИОНА СРЕДИНА ЗА РОМСКЕ УЧЕНИКЕ“

„ШКОЛА КАО МОТИВАЦИОНА СРЕДИНА ЗА РОМСКЕ УЧЕНИКЕ“

У  Београду је 24. и 25. новембра, одржан семинар „Школа као мотивациона средина за ромске ученике“, у организацији Завода за унапређење образовања и васпитања и Центрa за едукацију Рома и етничких заједница (ЦЕРЕЗ), а коме је из ОШ „Олга Милошевић” присуствовала Биљана Живковић, педагог. Семинар је намењен директорима школа, стручним сарадницима и наставницима.
Циљ програма обуке је оснаживање школа у настојањима да се континуирано развија подстицајна школска средина за ученике ромске националности и стварање равноправних услова за учење и развој све школске деце.

Комуникација и коришћење свих ресурса школе на креативан и хуман начин треба да допринесу да ученици ромске националности буду редовнији на настави, свеснији богатства своје културе и језика. Познавање историје Рома, ромског језика и ромске културне баштине, разумевање културних и животних особености ученика ромске националности допринеће развијању пуног поштовања националног, културног, верског и обичајног наслеђа сваког ученика.

На семинару на коме су учешће узели представници школа из читаве Србије, говорили су Љуан Коко, председник Центра за едукацију Рома и етничких заједница, Андреј Кубичек, социолог, Ивана Копривица, психолог и психотерапеут и Александра Вранеш, професорка Филолошког факултета.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept