ШКОЛСКА ГОДИНА ПОЧИЊЕ ИНТОНИРАЊЕМ ДРЖАВНЕ ХИМНЕ „БОЖЕ ПРАВДЕ“

Школска година ће почети нормално 1. септембра у свим школама интонирањем или извођењем државне химне „Боже правде“, први пут у историји, најавио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја и први потпредседник Владе Србиије Бранко Ружић.

Он је у интервјуу за „Новости“ рекао да је важно да као грађани поштујемо своју заставу, грб и химну и тиме на најлепши могући начин чувамо свој идентитет, а нагласио је и да би сви који седе у Кризном штабу волели да деца све време похађају наставу непосредним путем, у својим школама, а не пред телевизором, односно рачунаром.
Министар је поручио да то што део јавности изражава бојазан о евентуалном ризику по свеобухватно здравље нације не треба да се доживљава аутоматски као непријатељски гест, већ као део изналажења најбољег решења, али да је приоритетно да саслушамо здравствену струку, као најрелевантнију у борби против вируса.
Он је саопштио да ће министарство пратити ситуацију и одлуке прилагођавати према потребама, а да је, да би се избегло погоршање ситуације, важно да се пре свега стриктно поштују епидемиолошке мере, али и да се вакцинишу сви који то до сада нису учинили, пошто је вакцина цивилизацијска тековина и једини начин да ово све пребродимо.
Министар је појаснио модел одржавања наставе који подразумева три зоне – зелену, жуту и црвену, и рекао да је за његово спровођење ,односно за тачно одређивање када нека школа из једне зоне прелази у другу, одговоран посебно формиран стручни тим састављен од представника „Батута“ и Министарства просвете науке и технолошког развоја, који се већ дуже време бави координирањем и праћењем ситуације у школама широм Србије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/skolska-godina-pocinje-intoniranjem-drzavne-himne-boze-pravde/