СКРАЋИВАЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА И ПОЈАЧАН РАД ИНСПЕКЦИЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

У седишту Подунавског управног округа у Смедереву одржан je састанак Небојше Павловића, начелника Подунавског управног округа су начелницима Одељења и шефовима Одсека окружних подручних јединица ресорних министарстава са седиштем у Смедереву као и са инспекторима који нису организационо повезани у оквиру унутрашње организације окружних подручних јединица у Округу.
Присутни су упознали начелника Округа са Извештајима о раду окружних подручних јединица у Подунавском управном округу за јануар 2020. године и Плановима рада за фебруар 2020. године.

Полазећи од безбедносних изазова у локалним самоуправама Подунавског управног округа, посебно вршњачког насиља који се пре неколико дана завршио смртним исходом у Великој Плани, а у поступку организовања седнице Савета за безбедност општине Смедеревска Паланка, начелник Округа је позвао представнике инспекцијских служби (туристичка, тржишна, санитарна, инспекција рада) да присиствују седници Савета и активно укључе у њен рад, како би заједничким деловањем, знањем и ресурсима успешно супротставили безбедносним проблемима и створили безбедно окружење за живот и рад свих грађана.

Ту се пре свега мисли на измену Одлуке о радном времену угоститељских објеката где би се створили правни оквири за скраћивање радног времена свих објеката у области угоститељства и доследну примену и поштовање предметне одлуке. Очекује активну улогу представника инспекцијских служби кроз координисане акције окружних подручних јединица уз учешће представника министарства унутрашњих послова, пореске управе, комуналне инспекције и других државних органа и органа јединица лoкалне самоуправе.
Такођe, Небојша Павловић инсистирао је на примени прописа који регулишу продају алкохолних пића лицима млађим од осамнаест година, како у малопродајним објектима тако и у угоститељским објектима, и у том сегменту очекује предузимање адекватних мера од стране инспекцијских служби, свака из своје надлежности.

Небојша Павловић, начелник Подунавскиог управног округа заложио се да и остале локалне самоуправе Подунавског управног округа предузму сличне мере како би се вршњачко насиље свело на најмању могућу меру.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/skracivanje-radnog-vremena-ugostiteljskih-objekata-i-pojacan-rad-inspekcije-u-borbi-protiv-vrsnjackog-nasilja/