четвртак, јун 20, 2024
Početna » СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ЋЕМО У МАЈУ НАЈВИШЕ ОДМАРАТИ! Овако изгледа KАЛЕНДАР НЕРАДНИХ ДАНА током 2024. године 

СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ЋЕМО У МАЈУ НАЈВИШЕ ОДМАРАТИ! Овако изгледа KАЛЕНДАР НЕРАДНИХ ДАНА током 2024. године 

Ове године смо имали две недеље размака између ускршњих и првомајских празника, а следеће године ће ова два празника бити спојена

од Паланка данас
0 Коментар

Вест да се наредне године Васркс по јулијанском календару пада 5. маја је обрадовала многе с обзиром на то да ће у том месецу бити чак 6 спојених нерадних дана.Празник рада пада се у среду, а нерадни дан због овог празника биће и 2. мај. Већ следећег дана славиће се Велики петак.

Дакле у мају месецу грађани Србије ће имати највише нерадних дана, затим у јануару када се због Нове године и Божића одмара укупно 3 дана (1, 2. и 7. јануар), током фербуара биће 2 слободна дана поводом Дана државности (15. и 16. фебруар), док ће се један дан одмарати у новембру, а поводом Дана примирја у Првом светском рату (11. новембар).

За оне којима је радно време искључиво радним данима значи информација да се 1. јануар пада у понедељак (следствено 2. јануар је уторак) тако да ће моћи 2 нерадна дана да споје са суботом и недељом. Важно је споменути да се и 3. јануар третира као државни празник, али је радни.

И то није све. Сретење се наредне године пада у четвртак и петак, па је и ту могуће 2 нерадна дана спојити са још 2 дана викенда.

Исто важи Дан примирја у Првом свеском рату који се такође следеће године пада у понедељак.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept