СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ПРОМЕНА ВРЕМЕНА, СТИЖЕ ВЕЛИКО ЗАХЛАЂЕЊЕ

Лепом септембарском времену ускоро дефинитивно долази крај и већ следеће седмице Европу ће захватити талас хладног ваздуха са Арктика када ће температуре драстично пасти.

Како јавља метео портал „Severe Weather Europe“, идуће седмице са севера ће над нашим континентом доћи до снажног продора ваздушне масе с Арктика који ће се проширити над великим делом Европе.Хладан ваздух шириће се иза хладног фронта с Атлантика према средишњој Европи, док ће се топли ваздух померати на крајњи север, према Скандинавији и североистоку.

Над Атлантиком ће се ускоро формирати нови талас хладног ваздуха, а тада ће се створити „канал“ према северу који ће омогућити снажан продор арктичког ваздуха према континенталној Европи.

До уторка ће се талас хладног ваздуха развити над континентом, па ће се тако арктички фронт проширити преко средње Европе до Балкана и Медитерана, наводи „Severe Weather Europe“.

Због арктичког таласа доћи ће до драстичног пада температуре.

Према прогнози РХМЗ за наредних седам дана у Србији у петак и у суботу у већем делу земље претежно сунчано и топло.

Најнижа температура је најављена за следећи петак, када ће бити само 7 степени! Наредне недеље углавном суво време, осим среде и четвртка, када је најављена киша.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sledece-nedelje-promena-vremena-stize-veliko-zahladjenje/