СМЕДЕРЕВКА ПРЕМИНУЛА У БАХРЕИНУ ОД КОМПЛИКАЦИЈА ИЗАЗВАНИХ СВИЊСКИМ ГРИПОМ

Foto: Facebook/Printscreen/Bahrain Yugos

Држављанка Србије , која је преминула у Бахреину од, како се наводи компликација изазваних вирусом, свињског грипа X1 Н1 је Јелена Т. (26) из Смедерева.

Она је, како пишу Новости, у Бахреину радила као фризерка, а битку за живот изгубила је после три недеље лечења у универзитетској болници „Kинг Хамад“ .

Још када је Јелена примљена у бахреинску болницу и док се лечила, наши људи који живе и раде у овој малој острвској држави у Персијском заливу, организовали су преко друштвених мрежа за прикупљање помоћи младој Смедеревки.

Према информацијама које они имају, девојка је била у критичном стању од када је збринута и данима је била у коми, пише лист.

Kако је у уторак саопштио Ивица Дачић, министар спољних послова, Министарство пружа помоћ породици у решавању административних процедура и транспорта тела у Србију. Дачић је истакао да је Амбасада Републике Србије у Kувајту, која на нерезиденцијалној основи покрива Бахреин, била у сталном контакту са девојчином породицом током њеног лечења у болници у Бахреину.

Извор Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/smederevka-preminula-u-bahreinu-od-komplikacija-svinjskog-gripa/