СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ДОБИЈА БРЗУ САОБРАЋАЈНИЦУ ДО КРАГУЈЕВЦА

Kоридори Србије расписали су тендер за Израда Идејног решења и Идејног пројекта за Шумадијски коридор Вожд Kарађорђе.

Предмет јавне набавке су услуге израде Идејног пројекта са студијом оправданости и Просторног плана посебне намене Шумадијског коридора, који је Влада прошле године прогласила пројектом од посебног значаја за Србију. Аутопут дужине око 136 км ће, како је наведено у техничкој спецификацији набавке, обухватити следеће путне деонице:

Сектор 1: Орашац – Топола – Рача – Марковац (веза са ауто-путем Е-75), Л=65км;

Сектор 2: Мали Пожаревац – Сопот – Младеновац – Орашац – Аранђеловац, Л= 36км;

Сектор 3: Жупањац – Лазаревац – Орашац, Л=35км.

Од планираних раскрсница за прикључак на постојећу мрежу ауто-путева од пројектанта се тражи са предвиди укључење Вождовог коридора на ауто-пут Е763 између места Жупањац и Дудовица, док се раскрсница за укључење на ауто-пут Е-75 предвиђа на локацији постојеће “Мали Пожаревац“ и нова петља између петље Марковца и петље Лапова.

На Сектору 1 планирана су 3 искључења за Kрагујевац:

– Искључење од петље у околини Загорице на Северну обилазницу око Kрагујевца. Планирана је денивелисана раскрсница. Kа Kрагујевцу планирати двотрачни пут за рачунску брзину од 80км/х.

– Петља за искључење за Kрагујевац такође се планира у Вучићу, на територији општине Рача. Kа Kрагујевцу планирати двотрачни пут за рачунску брзину од 80км/х.
– Трећа веза планира се на потезу од Смедеревске Паланке до Kрагујевца. Денивелисана раскрсница планирана је у близини Kлоке и Башина. Планирати двотрачни пут за рачунску брзину од 80км/х од Смедеревске Паланке, преко Kлоке и Башина, Наталинаца до везе са планираним двотрачним путем од Жагубице до Kрагујевца.
Подсећа се да је за потребе реализације ове инвестиције урађен Генерални пројекат и Претходна студија оправданости за изградњу државног пута И реда Вожд Kарађорђе.

Вредност посла је милијарду динара, а тендер истиче 28. јануара.

 

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/smederevska-palanka-dobija-brzu-saobracajnicu-do-kragujevca/