СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ДОБИЈА НОВУ ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ-ГУБЕРАШ

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен је поводом припремања нове индустријске зоне Губераш издао следеће саопштење:

Некада је наш град био синоним за индустрију, а само име Смедеревска Паланка је представљало оличење индустријског раста и развоја како у старој Југославији, тако и у овом делу Европе, па и целог света.
Због вишедеценијског немара и лошег вођења наше општине, од индустријског града остало је само бледо сећање.
На нама је сада дужност и наша је част, да вас обавестимо да је том сећању дошао крај. Са поносом сада истичемо да Смедеревска Паланка коначно добија своју индустријску зону Губераш.

Губераш се налази на тромеђи три општине, Смедеревске Паланке, Велике Плане и Раче на само 8 км од аутопута.
Укупна површина саме индустријске зоне у овом тренутку је 6,8 ха који су у својини Општине, а у будућем периоду Општина планира да прибави и додатних 5 ха, што ће укупно износити преко 11 ха површине.
У сарадњи са Развојном агенцијом Србије, уз посредство канцеларије председника Републике и великом ангажовању Владе Републике Србије, Смедеревској Паланци се у перспективи прогнозира озбиљан индустријски раст и развој. Тиме је јасно стављено до знања да је председнику Александру Вучићу, као и Влади Републике Србије стало до тога да Паланка коначно крене напред у корак са временом.
У протеклом периоду Смедеревску Паланку је посетило више страних инвеститора заинтересованих за улагање на територији наше општине. Надамо се да ће већ следеће године Паланка поново добити свог индустријског гиганта.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/smederevska-palanka-dobija-novu-industrijsku-zonu-guberas/