СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА И ЦЕЛА СРБИЈА ИМАЈУ БУДУЋНОСТ

Председник Александар Вучић захвалио се данас јужнокорејској компанији „KyungshinCable“ што је изабрала Србију да у њој гради своју фабрику, јер, како је рекао, где се појави корејски инвеститор види се огроман напредак земље.

Вучић је рекао да ће нова фабрика бити готова за само шест месеци и запослити најмање 700 људи, као и да је инвестиција вредна 20 милиона евра.

„Молио сам за више корејских инвеститора у нашој земљи, јер тамо где се појаве корејски инвеститори, види се огроман напредак тих земаља. Неке од европских држава су постале и ушле у ред најуспешнијих управо због корејских инвестиција“, рекао је Вучић на свечаности полагања камена темељца „KyungshinCable“ у Смедеревској Паланци.

Вучић Смедеревска Паланка Фабрика 0023

Извор: Танјуг

Вучић се захвалио што је, иако су у конкуренцији биле и Турска, Бугарска и Албанија, инвеститор изабрао Србију и Смедеревску Паланку, која ће од овога имати огромне користи.

„Овај крај Србије ће имати будућност“, поручио је Вучић и додао да је бескрајно срећан због тога, пошто зна шта је некада Смедеревска Паланка значила за индустрију бивше Југославије.

Вучић је казао да је много људи отишло из Смедеревске Паланке и тог дела Србије у претходним деценијама и нагласио да очекује да после дође још јужнокорејских компанија, што ће много значити за услужни сектор.

Држава се трудила да улаже у подунавски округ и мења ствари на боље, рекао је Вучић и подсетио да је недавно изграђен нови пут којим су данас сви дошли до Паланке, као и да се улаже око 30 милиона евра, заједно са опремом, у Општу болницу у Смедеревској Паланци.

Истакао је да се никада пре није толико улагало било у Смедеревску Паланку или Велику Плану и додао да то значи да ће грађани тог дела Србије имати најмодернију болницу.

Због фабрика које отварамо људи ће имати где да раде, а само у Паланци и околним местима ће више од 700 породица живети захваљујући новој фабрици, истакао је Вучић.

Председник каже да ће то значити и више новца за путеве и инфраструктуру, као и да ће од те фабрике корист имати и Смедерево и цео подунавски округ.

Нагласио је да јужнокорејска компанија дугорочно улаже у Србији и да ће остати овде можда и 50 година, као и да су фокусирани на прављење електричних возила, што је будућност светске ауто-индустрије.

Председник очекује да ће се све више људи враћати у Смедеревску Паланку, као и у целу Србију, јер ће бити бољи услови за живот.

„У овом делу Шумадије поново обнављамо живот и имаћемо више деце него раније и мање оних који ће трбухом за крухом ићи у бели свет“.

Вучић је казао да ће за само шест месеци бити готова хала од 12.000 квадратних метара.

„Врло брзо ћете видети овде резултате. Урадили смо све што смо могли да подигнемо овај крај Србије и успевамо у томе“, рекао је Вучић и поручио да ће деца тог дела земља имати сигурност и неупоредиво бољу будућност.

„Браћо Корејци, добродошли сте да дуго останете и да се проширите, пуно сте се ширили са инвестицијама у Словачкој и другим европским земљама. У Србији можете да нађете само боље услове, овде су добри и верни људи који ће борити за компанију“, поручио је Вучић.

Вучић Смедеревска Паланка Фабрика 0021

Извор: Танјуг

Каже да је као председник трећи пут већ у Смедеревској Паланци и да ће се трудити да дође и четврти пут, и да се и тада нешто ново отвори у Паланци.

Након обраћања, на камен темељац су се потписали председник Вучић, директор компаније и председник општине.

Трудим се да разумем поруке из Приштине, али…

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се Београд труди да “гради” пристојне односе са Приштином, пре свега због Срба који живе на КиМ, трговине, мира и стабилности, али да некада не може да разуме њихове поруке.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише најаве из Приштине о увођењу трговинских мера Србији од 15. јуна и оценио да је то нешто што има везе са њиховим “унутрашњим политичким сукобима”.

“Трудим се да сваког дана чујем поруке из Приштине, да разумем шта желе, гледамо да градимо пристојне односе, пре свега због Срба који живе на КиМ и да бисмо имали нормалну трговину и да бисмо сачували мир и стабилност”, рекао је Вучић.

Каже да му је “немогуће да похвата” шта раде једни, а шта желе други, као и да му је тешко да разуме шта се тачно дешава у Приштини, те да не жели да се бави нагађањима.

О одлуци Подгорице: Ми у то блато нећемо улазити

Председник Александар Вучић нема сумње у то да је одлука Црне Горе да од 1. јуна не отвори границе са Србијом политичка, али истиче да Србија своју границу неће затварати.

„Ми у то блато нећемо улазити“, рекао је Вучић новинарима.

„Било ми је јасно од првог тренутка да је та одлука политичка и уверен сам да ће се она мењати, не зато што ће напрасно почети да више воле Србију, већ зато што ће њихови интереси то захтевати и сигуран сам да ће тражити довољан разлог да је промене“, рекао је председник у Смедеревској Паланци.

Вучић је рекао да све земље којима је Црна Гора дозволила улазак имају пропорционално значајно већи број мртвих него Србија.

Он је рекао да држава ваљда треба да се хвали тиме што тестира велики број људи и каже да има заражене, а нема више људе са тешким симптомима, те када покаже да не жели да сакрива људе који су заражени и болесни.

„Како је то Немачка на листи оних земаља чији грађани могу да уђу, Немачка која има 30 пута више мртвих него Србија, ко зна колико заражених више. Како они могу, а Србија не може? Како могу Аустрија и Словенија, сви пропорционално имају значајно већи број мртвих него Србија“, рекао је Вучић.

Он је додао да је то свакоме јасно и да не би више то ни да објашњава.

„Најбоље да никога не тестирамо, како то неки у региону раде, па онда кажу од 19 тестираних, имамо једног или ниједног. Па кога ћеш од 19 тестираних да нађеш“, рекао је Вучић.

Он је рекао и да Србија неће да улази у то блато и да зауставља грађане Црне Горе и да цени ко је колико тестова урадио, од којих је болести умирао, а није пријављивао.

„Ми ћемо да држимо наше границе отвореним, јер је то не само у европском духу, већ у српском духу, духу добрих пријатељских и братских односа, а тиме бисмо кажњавали и 30 одсто Срба који тамо живе, а нећемо да кажњавамо ни њих, нити остале грађане Црне Горе“, рекао је Вучић.

Кад је реч о мери Директората за цивилно ваздухопловство, Вучић пита како би се на аеродрому раздвајало ко, у складу са одлукама Црне Горе, може да уђе у авион, а ко не.

„На какву бисмо земљу личили да људи стану у ред са бординг картом, а ми онда да пребројавамо крвна зрнца и кажемо “ви можете, јер сте из Црне Горе, а ви зато што сте из Србије, не можете. Како никоме то није пало на памет, него се говори о политичкој одлуци“, упитао је Вучић.

У првом кварталу 837 милиона евра страних инвестиција

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је Србија у првом кварталу имала 837 милиона евра страних директних инвестиција, више од свих осталих у региону.

Указао је да се чуло и од корејских пријатеља да нису крили да је постојала могућност да оду у друге земље, а да се држава потрудила да дођу овде.

То је, према његовим речима, плански рађено од 2014. године.

Он је у том контексту указао да је за привлачење страних инвестиција значајан тимски рад републичких и локалних власти.

„Није лако за локалне самоуправе, оне без пореза на имовину и део пореза на допринос које имају немају много прихода. Боље стоји у овом тренутку држава, него локална самоуправа, локалне самоуправе су консолидоване, али боље стоји централни део у финансијском смислу. Најважније је да сви радимо као тим, јер без тога не би било резултата“, објаснио је он.

Вучић Смедеревска Паланка Фабрика 0024

Извор: Танјуг

Вучић је, након постављања камена темељца будућег постројења компаније „KyungshinCable“ у Смедеревској Паланци, упитан колико труда треба да ова компанија дође у Србију, да ли је то доказ да морају да се направе добри међудржавни односи, као и колико је у томе важна сарадња са локалним самоуправама, казао да централна држава боље стоји у централном смислу.

„Прво, знате да је нама потребно много више времена, да много више улажемо у микро, мала и средња предузећа и зато је било важно да велике фабрике поставимо као граничне камене, чврсте, темељне, као солидну базу за наслањање нашег приватног сектора. Такве велике фабрике запошљавају велики број људи и чувају становништво у тим местима. То смо радили, тачкасто у Србији, од Владичиног Хана, Лебана, до Панчева, Кикинде“, додао је он.

Вучић је истакао да се то показало као добар рецепт.

Наглашава да остаје да се улаже још више у приватни сектор.

С тим у вези најавио је другу исплату минималца за 1.550.000 људи, а доћи ће и трећа, иако није корона криза трајала три месеци.

„Мислим да смо предузели веома добре и важне мере, да су људи задовољни. Људи када долазе овде, долазе новим путем“, додао је он.

Подсетио је да су грађани овог дела Србије чекали шест деценија на нови пут Велика Плана-Смедеревска Паланка.

Шест деценија, према његовим речима, није било велике инвестиције у Смедеревској Паланци.

„Страшно је важно да градимо заједно, боримо се, да не будемо задовољни, већ да се боримо за привлачење нових инвеститора“, нагласио је Вучић.

Извор: Пинк

Наша политика је отвореност, а не затварање граница

Политика Србије је отвореност, а не затварање граница, поручио је председник Србије Александар Вучић и рекао да је поносан што из Црне Горе долазе млади људи у Србију да студирају и што су изабрали нашу земљу да се усавршавају, као и на томе што ће много њих ту и остати и засновати породицу.

На питање новинара како коментарише то што је јуче слетело 150 грађана Црне Горе, углавном студенти, и да ли је за њих Србија сада безбедна, када треба бесплатно да студирају и да се лече у нашој земљи, Вучић је рекао да то није добар приступ:

„То су дивни млади људи из Црне Горе, неки су од њих национално Црногорци, неки су Срби, а неки Бошњаци и Албанци. Поносан сам што они долазе у Београд на студије и што су изабрали Србију где ће да се усавршавају и где ће многи од њих да остану да живе и где ће многи од њих да добију потомство“.

Да ли стварно желите да се вратимо у неко време у којем је наша земља била затворена и у коју нико није хтео да долази, запитао је Вучић.

„Ја желим ово, наша политика то хоће – да људи долазе, не желимо да будемо затворени. Ми хоћемо да људи долазе код нас, не желимо да будемо затворени. Ми смо једва дочекали да отворимо границе“, навео је председник Србије.

Додаје да је зато био важан за нашу земљу и састанак са квадрилатералом – Румунијом, Бугарском и Грчком и да стално имамо контакте и са Северном Македонијом и Мађарском и другим земљама, јер мора економија да ради.

„Питаће нас људи где су нам плате и фабрике и где је тај позитиван раст који смо најављивали. Мислите да је то могуће тиме што ћемо да терамо инат и кажемо “е сад нико из ЦГ неће да уђе“. И кога смо тиме победили и преварили, осим себе? Мислим да су они оваквом одлуком само себи уништили неколико дана, недеље, можда и месеци туристичке сезоне и економске сарадње и боље зараде“, истакао је Вучић.

Такође, поручио је:

„Да сам на њиховом месту (власти у ЦГ) никада то не бих урадио, али нисам, они су много паметнији и бољи и донели су ту одлуку (да затворе границу за Србију) и вероватно виде нешто што ја не видим. Наша политика је отвореност, а не затварање граница“.

Извештај ће показати колико се држава борила за грађане

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће ускоро јавности бити обелодањен извештај о набавци медицинске опреме током ванредног стања и истакао да ће грађани Србије видети колико и како се држава за њих борила.

Приметио је да на објављивању тог извештају више инсистирају његови поједини политички противници који, како каже, полазе од себе, јер су “крали и на секунде”, те сада мисле да то раде и други.

“Постоје многи на политичкој сцени који полазе од себе, а познати су по различитим врстама пљачки, измислили су чак и пљачку у секундама, успели да уруше све фабрике и да краду на опреми, а сада замишљају да су сви други то урадили… Е па, нису”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Смедеревској Паланци.

Каже да подстиче државне органе да извештај о набавци медицинске опреме објаве што пре и додао да је сигуран да су радили савесно и да ће тај извештај показати колико се држава борила да у тешким условима набави сваку врсту медицинске опреме.

“Од маски, рукавица, респиратора… Грађани Србије видеће колико смо новца, бриге и труда уложили да сачувамо животе”, закључио је Вучић.

Нема најава покретања дијалога, а нема ни рокова

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да тренутно нема најаве о покретању дијалога са Приштином, као и да нема ни рокова за постизање договора.

Упитан да ли су тачни медијски наводи да се „Гренелу жури“ и да жели што пре да постигне договор, те када је реално очекивати наставак дијалога, Вучић је одговорио да је и сам изасланик америчког председника за дијалог демантовао да постоје рокови за постизање договора.

Он је навео да се прича о роковима наслушао и да му је глупо да о томе и говори.

„Ако буде било шта о било каквим разговорима бићете обавештени, ја једва чекам да то кажем. Нисам никада бежао од одговорности и увек ћу изаћи са истином пред народ и грађане“, рекао је Вучић.

Он је рекао да нема никакве најаве и да се ни о чему не разговара.

„Не знам ни са ким у Приштини да се разговара. Не знам ко тамо кога руши, ко је бивши, ко је будући, ко је на власти, ништа не разумем, чудан неки систем“, рекао је Вучић.

Он је подсетио да сада имамо разговоре и са ЕУ, под покровитељством Мирослава Лајчака, за кога Албанци кажу да са њим неће ни да разговарају.

„Ја те приче о септембрима, децембрима слушам већ осам година. Сваке године сам издајник, за кога неким чудом највише гласају људи са Косова и Метохије“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Београд мора да буде одговоран и озбиљан и да чува мир и стабилност на КиМ.

„Други посао је да обезбедимо снабдевање у продавницама, наше здравствене установе, просветне институције, да плате стижу редовно свима, да урадимо све што можемо да то још поправимо и више улажемо у инфраструктуру у српским местима“, рекао је Вучић.

Пројекат Србија 2025 на снази, али велики пројекти приоритет

Приоритет су нам велики пројекти, каже председник Александар Вучић и, на питања новинара, прецизира да је пројекат Србија 2025 на снази и реализација његових циљева у току.

Вучић је, у Смедеревској Паланци, упитан да ли грађани села у тој општини могу да очекују даља улагања у путну инфраструктуру, као што је најављено кроз пројекат Србија 2025 рекао:

„Морамо прво да се бавимо великим пројектима, па онда да кренемо на све остало. Пројекат и његови циљеви остају. Тако остаје и циљ да просечна плата буде 900 евра“.

Вучић Смедеревска Паланка Фабрика 0033

Извор: Танјуг

Нема, каже, проблем с тим што се томе смеју они који су се хвалили за 1.000 евра, које су узели из џепа грађана, а нису дали.

„Смејали су се за 100 евра, а грађани ће ових дана добити 100 евра. Боље да добијете 100 евра него да вам неко уништи фабрике, обећа 1.000 евра, а у ствари их вам узме“, приметио је Вучић.

Истиче да је једно од најважнијих улагање у путну инфраструктуру, те најавио да ће Велика Плана и Србија профитирати и од пута Вожд Карађорђе.

Истакао је да ће још много тога да се уради на инфраструктури тог краја, те да је планирано да највећи део новца оде на канализацију и водовод, али пре свега и путну инфраструктуру.

Указао је да сада, када се дође путем Велика Плана-Смедеревска Паланка, стиче се утисак да се пролази кроз уређено место налик на западне земље.

„Пут је чист, нема рупа. Наравно, мора да буде још нешто урађено у свим паланачким селима и селима Велике Плане“, рекао је он.

Вучић је изразио задовољство што људи умеју да поштују што је урађено.

Не правимо ми тензије, али неко мисли да се обрачуна са Србима

Председник Александар Вучић поновио је да ће Србија затворити границу и забранити улазак само за припаднике криминалних кланова из Црне Горе, док је за све остале грађане потпуно слободан узлаз, без ограничења, по било каквој припадности.

“Контрамере нису питање. И нису тензије између две државе, ми не правимо тензије. Никога не прогонимо у Србији, немамо проблем ни са ким, само неко мисли да треба да се обрачунава са српским народом, а да ми треба да тапшемо и кажемо “удрите по Србима, баш смо срећни због тога“. То нећемо“, рекао је Вучић.

Имаћемо, каже, нормалан однос и показаћемо тиме разлику између себе и њих.

Истакао је да ће Србија отворити широм своја врата, те додао да је уверен да ће још већи број људи из Црне Горе долазити у Србију, где су, понавља, добродошли, јер су то наша браћа, које год вере и нације били.

Он је рекао да неће износити теже речи од тих, те додао да таква политика више говори о њима, него о нама.

„Код нас су добродошли, изволите у Србију, ми немамо проблем са тим“, рекао је Вучић.

Он је додао да то не значи да не постоји бес и љутња у делу јавности у Србији, који су оправдани, али да власт мора да се понаша одговорно.

„Извињавам се људима што не подилазим њиховим страстима, ово је најелегантнији и најпристојнији начин“, рекао је Вучић.

Поновио је да Србија неће затварати границе, јер не жели да се понаша на исти начин као и Црна Гора, а да је одлука о забрани Монтенегро ерлајнсу да слети на београдски аеродром једина логична, јер би било бесмислено да се људима “проверавају крвна зрнца” пред сам улазак у авион, а да би се испоштовала одлука Владе Црне Горе.

“А, тресем се од страха од снаге њихових мера”, прокоментарисао је председник Србије.

Смисао је, каже, да Србија широм отвори своја врата, да гостољубиво прими све своје госте.

Не слажемо се са њиховом политиком, али нећемо мењати однос према грађанима, јер то нема смисла, истакао је Вучић.

Вучић је рекао да је његов посао да позива грађане да остану у Србији, наводећи да је то индивидуална одлука и да ће грађани Србије одучити да ли да иду у САД, Русију, Грчку…

„Ја ћу да се борим за то да позивам грађане да остану у Србији и да добро гледају где су пожељни, а где не“, рекао је Вучић.

Вучић о писму немачког и француског министра о КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је пажљиво анализирао заједничко писмо немачког и француског министра спољних послова у вези са КиМ и додао да би по том питању имао шта да каже, али да ће им то рећи уживо.

Министри су, иначе, позвали на хитно обнављање дијалог Београда и Приштине ради постизања правно обавезујућег споразума.

Вучић је рекао да су притисци на Србе, посебно на Србе у Метохији, стални и да никада неће престати зато што се, додаје, из албанских медија може видети константна кампања против повратка Срба, нарочито у метохијска места.

“Нећемо да примамо Србе јер су ту почињени велики злочини над Албанцима и ту Срби немају шта да траже“, тако они кажу. И који год би Србин да се врати, они му прво прете, па каменују кућу, па је пале, па уништавају трактор…”, навео је Вучић и додао да таква позиција за наше људе није лака.

Навео је да на северу КиМ ситуација неупоредиво боља, те да је у другим великим српским срединама, од Грачанице до Сиринићке жупе, нешто лакше пре свега због великог броја Срба који ту живе.

“Онолико колико можемо помажемо, реагујемо, упозоравамо да то не сме да буде политика, али то је оно што у овом тренутку можемо да урадимо”, додао је Вучић.

Помогли смо инвестицију и обезбедили посао за људе

Председник Александар Вучић изјавио је данас да држава јесте финансијски помогла инвестицију јужнокорејске компаније у Смедеревској Паланци, те да ће се тако поступати и даље, јер се тиме обезбеђује посао за људе, а у конкретном случају, и долазак компаније управо у Србију, иако је било још неколико земаља у конкуренцији.

“Помажемо у висини до 50 одсто инвестиције, али комбинујемо два фактора – висину инвестиције и број запослених. Помогли смо са неколико милиона евра инвестицију, поносни смо на то и наставићемо то да радимо”, рекао је Вучић.

Вучић Смедеревска Паланка Фабрика 0037

Извор: Танјуг

Не зна, каже, колика ће бити плата радника у новој фабрици, али је приметио да ће компанија морати да се бори за раднике, јер је све више фабрика које долазе.

Позвао се на пример Максија, односно Делеза, где су повећане плате, када је и Лидл дошао у Србију.

“То је тржиште. Компанија ће доносити одлуку, а ми ћемо да помажемо радницима увећањем минималне зараде”, додао је председник.

Како је рекао, 325.000 људи у Србији тренутно прима минималац двоструко увећан у односу на пре неколико година, са око 15.000 на данашњих 30.100.

“Ако економски напредујемо овом брзином, а верујем да хоћемо, још ћемо да увећавамо минималац. Уверен сам да ће овде плата бити значајно изнад минималне зараде”, рекао је Вучић.

Нека нам међународна заједница јасно каже како види решење

После свега што се дешавало у прошлости веома нам је мали маневарски простор по питању КиМ, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да верује да ће се притисци на Србију по том питању наставити, те да би било фер да нам неко из међународне заједнице каже како виде решење.

„Да ли ће бити притисака и да ли их очекујем? Свакако. Али, очекујем и да нам неко каже, што је од пресудног значаја, а мислим да то разумеју сви у међународној заједници, да нам неко каже како то они виде, нешто што би требало у будућности да буде споразум о нормализацији, како то називају. Да ли они под тим подразумевају признање, да ли не подразумевају, шта је то што хоће, а ако подразумевају, како то мисле да изведу и тако даље“, рекао је Вучић.

Он је тако одговорио на питање новинара колико нам је маневарског простора остало по питању КиМ после свега што се дешавало и у 19, 20. и 21. веку.

„Врло сам рационалан човек и ствари постављам исправно да бих дошао до исправног закључка. Нисам добио још ниједну премису на којој бих могао да градим закључак какав ће њихов предлог да буде, осим што назирем шта је то што би волели. То што би они волели, Албанци не би били пресрећни, али би били неупоредиво срећнији од Срба. И нисам сигуран како то мисле да изведу“.

Како је рекао, „ужасно нам је мали маневарски простор, као када идете по танкој жици све време“.

И шта год Албанци да ураде, они ће имати заштиту оних земаља који су их признале као независну државу, додао је он.

„Колико год ми били фер и поуздан партнер, први пут када се види да нисмо сагласни са таквом политиком признавања независности, тог тренутка све те земље иду против нас. И немам никаквих илузија да ће тако бити и у будућности. Ово време у претходних седам година нам је донело да можемо да износимо своју позицију, да рационално и сталожено можемо да износимо своју позицију која је другачија“, навео је Вучић.

Триван најављује Закон, а код мене протестују

Измена Закона о заштити природе, којим ће бити дефинисана изградња мини хидроелектрана, биће једна од главних тема новог парламента, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је тако одговорио на питање новинара о најави активиста “Одбранимо реке Старе планине” да ће поново организовати протесте у Београду, јер им нису испуњена обећања са састанка из новембра прошле године када им је речено да ће бити убрзана одлука о забрани изградње мини хидроелектрана у заштићеним подручјима Законом који министар Горан Триван најављује две године.

“Министар Триван најављује две године, а они ће код мене да протестују. Тако то иде…”, приметио је Вучић.

Председник је навео да ће тај Закон бити донет у складу да европским правилима и да ће се тражити баланс између заштите животне средине и омогућавања повољне инвестиционе климе, која ће омогућити производњу зелене енергије.

“Није лако пронаћи прави баланс, верујем да ће Министарство заштите животне средине коначно дати предлог, а када се формира нови парламент, да ће то бити главна тема”, рекао је Вучић.

На протесте је, понавља навикао, али га ова тема и те како интересује.

Због тога ће, каже, дати све од себе да провери у којој фази се са тим стигло, како би то могло да се реши после избора.

„Пиносавке“ дочекале Вучића богатом трпезом

Председник Србије Александар Вучић данас се, након полагања камена темељца у Смедеревској Паланци за изградњу фабрике „KyungshinCable“ за производњу ауто делова, састао са представницама Удружења жена из Пиносаве „Пиносавке“, које су га срдачно дочекале.

„Пиносавке“ су Вучића дочекале у манастиру Пиносава код Смедеревске Паланке.

„Хвала вам на предивном дочеку :)“, објавио је Вучић на инстаграм профилу „avucic“, уз фотографију на којој се види да је председник дочекан богатом трпезом традиционалних јела.

Извор: вучић.рс

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/smederevska-palanka-i-cela-srija-imaju-buducnost/