СНЕГ НАПРАВИО ПРОБЛЕМ СА СТРУЈОМ У ВЕЛИКОМ БРОЈУ СЕЛА ПАЛАНАЧКЕ ОПШТИНЕ

Снег на територији општине Смедеревска Паланка је достигао висину од 17 цм, што је обрадовало малишане, како би последњу недељу зимског распуста искористили за игру и санкање.

Међутим први већи снег је донео и проблеме у селима општине Смедеревска Паланка. Снег који је падао је обарао гране на далеководе за струју, тако да је на више места дошло до прекида у напајању електричном енергијом.  Проблеми су почели у недељу увече а без струје су остали Азања, Голобок, Баничина, Мраморац… Екипе паланачке Електродистрибуције су током током јучерашњег дана биле на терену, на више локација, и кварови су санирани до вечерњих часова, ради се и на санацији трафостанице у Мраморцу тако да се очекује да и они добију струју.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је да ће снег на подручју Србије повремено падати све до 15. јануара.

Данас ће бити слабог снега у виду провејавања, сутра ће снега бити претежно на југозападу Србије и у области Хомоља, у четвртак ће снег падати у већини крајева уз повећање висине снежног покривача, а у петак у брдско-планинским пределима.

Од 16. до 20. јануара биће углавном суво, али веома хладно време са умереним и јаким јутарњим мразевима и дневном температуром у већини места испод 0 Ц, односно са леденим данима, објављено је рано јутрос на сајту РХМЗ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/sneg-napravio-problem-sa-strujom-u-velikom-broju-sela-palanacke-opstine/

2 comments

    • Стево on 13/01/2021 at 12:46

    С обзиром на силне ремонте и рестрикције, ово нам није ништа ново. Навикли смо да живимо у мраку.

    • Srba on 12/01/2021 at 13:18

    Cak 17cm auuu, zamislite da ne rade remonte i iskljucuju struju svake nedelje vec 2godine,malo malo pa neko selo ili deo grada nema struju od 9 do 3,pa tacno u srednjem veku bi bili

Komentari su onemogućeni.