Početna » СОЦИЈАЛНА ПОМОЋ ПОВЕЋАНА ЗА 323 ДИНАРА

СОЦИЈАЛНА ПОМОЋ ПОВЕЋАНА ЗА 323 ДИНАРА

од Паланка данас
0 Коментар

Од 1. октобра социјална помоћ за појединца, односно носиоца права у породици, износи 11.445 динара. За сваку наредну одраслу особу у породици новчана социјална помоћ износи 5.723 динара, а за дете до 18 година 3.434 динара.У Службеном гласнику је објављено решење о номиналним износима новчане социјалне помоћи. Основица за утврђивање висине новчане социјалне помоћи усклађена је са инфлацијом и повећана за 323 динара па од 1. октобра износи 11.445 динара, види се у решењу објављеном у Службеном гласнику, преноси Нова економија.

Ово решење се примењује почев од утврђивања права на новчану социјалну помоћ за октобар 2023. године.

Ово решење се примењује почев од утврђивања права на новчану социјалну помоћ за октобар 2023. године.

Од 1. априла до 1. октобра је основица за утврђивање социјалне помоћи износила 11.122 динара.

Према Закону о социјалној заштити, основица за утврђивање новчане социјалне помоћи усклађује се са индексом потрошачких цена у претходних шест месеци, на основу статистичких података, два пута годишње, 1. априла и 1. октобра.

Према закону, износ новчане социјалне помоћи одређује се према следећој скали: за појединца, односно носиоца права у породици у висини основице 1, за сваку наредну одраслу особу у породици – од висине основице 0,5 и за дете до 18 година – од висине основице 0,3.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept