СРБИ НА 12 МЕСТУ ПО КОНЗУМАЦИЈИ АЛКОХОЛА, ПРВИ БЕЛГИЈАНЦИ ПОКАЗАЛО ИСТРАЖИВАЊЕ

Белгија предњачи када је у питању конзумирање алкохола с више од 12 литара по глави становника годишње, показало је ново истраживање којим је обухваћено 38 земаља, укључујући Србију која се нашла на 12. месту. Белгија је у свету позната по пиву.

Тим стручњака избројао је скоро 1.600 различитих пива у 2015, па можда и није велико изненађење што су се Белгијанци нашли на првом месту листе коју су сачинили истраживачи агенције Ипсос, наведено је на сајту статиста.цом.

Суседна Француска која је наклоњенија вину нашла се на другом месту са 11,5 литара алкохола по становнику годишње, што је 1,1 литар мање од првопласиране Белгије. Иако се често верује да Руси најчешће конзумирају алкохол, односно национално пиће вотку, грађани Русије су тек на седмом месту листе са 10,12 литара алкохола, наведено је на сајту.

Од 38 држава у свету које су обухваћене истрживањем, Србија се нашла на 12. месту са 9,09 литара алкохола по глави становника годишње, а Црна Гора на 24. месту са 6,56 литара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/srbi-na-12-mestu-po-konzumaciji-alkohola-prvi-belgijanci-pokazalo-istrazivanje/