Početna » СРБИ У ОКТОБРУ ПОТРОШИЛИ 14 ОДСТО МАЊЕ СТРУЈЕ НЕГО У ИСТОМ ПЕРИОДУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

СРБИ У ОКТОБРУ ПОТРОШИЛИ 14 ОДСТО МАЊЕ СТРУЈЕ НЕГО У ИСТОМ ПЕРИОДУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Потрошачи у Србији су овог октобра, према подацима које је саопштила Електродистрибуције Србије, потрошили 14,34 одсто мање струје него истог месеца 2021. године. У дистрибутивном подручју Kрагујевац, коме припадају и Смедерево, Смедеревска Паланка и Велика Плана, у октобру је потрошња била 148 милиона киловат часова, 13,86 одсто мање у односу на исти период прошле године.

Влада Србије, подсећамо, препоручила је Електропривреди Србије да домаћинствима која смање потрошњу електричне енергије одобри попусте од 15 до 30 одсто на месечни рачун од 1. октобра до 31. марта 2023. године. Попусти ће се примењивати, како објашњавају из ЕДС, на обрачун за текући месец, који садржи утрошену енергију, трошак снабдевача и обрачунску снагу.

И док су грађани очигледно озбиљно схватили позив на штедњу, министарства која се налазе у Немањиној 22-26, по објављеним подацима, смањила су потрошњу киловата за свега 4,64 одсто, а скромна уштеда електричне енергије од 3,56 одсто била је у Палати Србија на Новом Београду. Свеукупна уштеда струје у тим државним органима била је у септембру тек 6,24 одсто, преноси бизнис.рс.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept