Početna » СРБИЈА У РЕГИОНУ ПРЕДЊАЧИ ПО УПОТРЕБИ ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА

СРБИЈА У РЕГИОНУ ПРЕДЊАЧИ ПО УПОТРЕБИ ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА

од Паланка данас
0 Коментар

Друштвене мреже имају све већи утицај на наш свакодневни живот последњих година и број корисника свакодневно расте.Стопа учествовања у друштвеним мрежама у Европи непрекидно расте од почетка прикупљања података 2011. године, када је 36 одсто популације било „на мрежама“.

Према последњим подацима Еуростата, у Европској унији 59 одсто људи користи друштвене мреже.

Учествовање у друштвеним мрежама подразумева креирање корисничког профила, постављање порука или других садржаја на Фејсбук, X, Инстаграм, Снепчет, ТикТок и друге мреже.

Међу земљама бивше Југославије за које су доступни подаци, предњачи Србија јер је удео корисника друштвених мрежа међу грађанима достигао 70,32 одсто, с тим што је већ проценат појединаца који користи интернет у северном делу Србије – 73,27 одсто, док у јужном делу земље друштвене мреже користи 67,37 процената.

У Словенији 63,46 одсто грађана учествује на друштвеним мрежама, а у Хрватској је тај проценат 62,76.

Када је реч о проценту појединаца из ЕУ који су учествовали на друштвеним мрежама, Данска је земља која је пријавила највец́и удео, чак 91 одсто грађана, а следе Кипар (83 одсто) и Мађарска (81 одсто).

Најмање процентуално учешће на друштвеним мрежама су пријавиле Француска (44 одсто), Немачка (49 одсто) и Италија (53 одсто).Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept