СРБИЈА ЗАВЕЈАНА, У ПАЛАНЦИ 32 ЦМ СНЕГА

Снег променљивог интензитета јутрос пада у целој земљи, тако да се очекује још и до 15 центиметара снега, а због појачаног северозападног ветра може доћи ће до стварања снеžних наноса, па је саобраћај успорен и отежан, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, очекују се нове снежне падавине у већини крајева земље, осим на северу Војводине. У централним и западним крајевима земље, као и на подручју Београда, очекује се повећање висине снежног покривача током преподнева. Такође, према упозорењу, због појачања северозападног ветра, доћи ће до стварања снежних наноса. На крајњем северу Војводине очекује се киша која ће се понегде ледити на тлу, у суботу крајем дана и током ноћи.

АМСС упозорава возаче да морају бити спремни на отежане услове вожње са угаженим снегом на коловозу и могућом поледицом, али и ледом због нижих температура, тако да морају да користе зимску опрему.

Због обилних снежних падавина у скоро свим деловима земље на снази је црвено метео упозорење што значи да су прогнозиране веома опасне временске појаве које могу проузроковати велику штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

Снег у већем делу земље пада више од 24 сата, а у појединим местима достигао је висину од 40, па и до 70 центиметара.

Према мерењима Метеоролошке станице у Смедеревској Паланци, висина снежног покривача је у нашем граду износила 32 цм током преподнева, а очекује се још падавина до краја дана.

Како је рекао Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка, све расположиве екипе за одржавање путева су целе ноћи на терену и тако ће бити и током дана а уколико неко има проблема може да контактира надлежне.

„Поштовани суграђани,
Желим да вас обавестим да је у складу са најављеним временским неприликама сва расположива механизација стављена у погон и нон стоп ради.
У случају неких хитних ситуација у сваком тренутку можете се јавити на број телефона 066 / 881 4771
Хвала!“ Никола Вучен председник општине Смед Паланка

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/srbija-zavejana-u-palanci-32-cm-snega/